Grup de lectura

Garbí de Malfiar, pròxim llibre per al grup de lectura

Tarja dissenyada per Sonia Alamar
Tarja dissenyada per Sonia Alamar
20 / 10 / 2016 | Dolors Jimeno

El dimecres 26, ens visitarà Sico Fons i el seu Garbí de Malfiar, de rodamón a joglar, novel•la molt adequada per al nostre grup. Recordeu que vam nàixer amb la intenció de llegir obres la protagonista de les quals fos la ciutat de València. És una novel•la instructiva i divertida no només per les bromes constants de l’autor (“En un indret del regne el nom del qual no volem pas oblidar, nasqué un xiquet blanc i rosset…”) sinó també perquè  hi ha moltes aventures, robatoris, corregudes, batusses, roders…  Però el que més destacaria jo és la informació que ens dóna sobre el món dels joglars i l’esforç que fa Sico Fons per a encabir els trobadors catalans i occitans en una històira del XVII. L’acció naix a València, com el mateix Garbí, ni més ni menys que al Monestir de Sant Miquel i els Reis. Després seguim la narració per gran part de les terres del Regne, principalment la Valldigna, terra de l’autor.

Una obra molt entretinguda i formativa publicada per La Xara Edicions i publicitada així: “... ens parla de Miquel, o Garbí de Malfiar de sobrenom, orfe i abandonat a la seua sort a les portes del monestir de Sant Miquel dels Reis, filial en origen de Valldigna, i es proposa amb el seu mestre i preceptor fra Jordi de Montpeller fer reviscolar el món medieval dels trobadors i els joglars a la València d’aquella època”.

Sico Fons ha publicat diverses obres i ha rebuts un grapat de premis. Ho podeu veure en aquest enllaç.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.