Grup de lectura

Llanceu la creu, de Carme Manuel

Una novel•la soprenent per la qualitat i l’originalitat narratives

Carme Manuel al bloc Sota la Creueta, de Xavier Aliaga.
Carme Manuel al bloc Sota la Creueta, de Xavier Aliaga.
12 / 08 / 2013 | Dolors Jimeno

Com sabeu el grup de lectura El Micalet parla de llibres està tenint molt d’èxit entre totes les amistats que el fan possible. L’activitat va endavant gràcies a l’assistència del públic fidel i a la generositat de les autores, dels autors i d’altres persones que també han col•laborat amb nosaltres com, per exemple, el professor de la Universitat de València doctor Francesc Andreu Martínez.
També hi ha editorials que estan pendents d’Intersindical Cultura i ens ofereixen les seus novetats. Ho han fet Denes, Bullent, Germania… No fa molt 3 i 4 ens va fer a arribar a Pepa Úbeda i a mi el llibre de Carme Manuel Llenceu la creu.
Ja he emprat el mot sorpresa en l’encapçalament del comentari. No és debades. Veureu. Confesse que no havia sentit mai a parlar d’aquesta autora valenciana (en el meu descàrrec diré que és la primera novel•la que publica) i per això en vaig llegir erròniament el cognom, vaig llegir Miquel, i vaig pensar que la Carme Miquel treia les novel•les de dues en dues.  En llegir la xicoteta biografia de Manuel, em vaig adonar del meu error.

Llanceu la creu es llig molt bé, s’entén tot, el que diu i el que dona per dit, molt al cas de les relacions familiars, que és el tema de l’obra. Malgrat que podem reconéixer els llocs escenaris de l’acció, especialment la gent de València, i més encara qui hem viscut a la Malva-rosa, és una història universal. El tractament d’alguns temes recorda perfectament El déu de les petites coses, d’Arundhati Roy, l’escriptora índia que situa el seu text a Kerala. La manera de narrar recorda Raymond Carver o Annie Proulx. En fi, una sorpresa molt agradable, una novel•la magnífica (no us espanteu en la primera pàgina, continueu llegint). El Micalet parla de llibres programarà aquesta lectura per a 2015.

En teniu una bona ressenya a Sota la Creueta, de Xavier Aliaga, qui també ha intervingut a El Micalet parla de llibres amb la seua novel·la Vides desafinades. i a qui hem manllevat la imatge.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.