Presentacions de llibres

Rosa Solbes. El periodisme insurgent

Presentació de la biografia de Rosa Solbes a la Intersindical Valenciana.

13 / 01 / 2017 | Dolors Jimeno

Un llibre editat per Companyia Austrohongaresa de Vapors

Hi intervindran Esperança Costa, Rosa Solbes i Amàlia Garrigós.
El proper 25 de gener, a les 19 h.

Algunes dades extretes del llibre:

Rosa Solbes (Alacant, 1950) ha escrit reportatges, entrevistes i columnes que s’han convertit en referents del periodisme valencià de la Transició. És el temps de les bombes contra Joan Fuster i Sanchis Guarner, dels atemptats d’ETA i els GRAPO, de la violència ultra contra les autoritats democràtiques, del colp d’Estat…

Compromesa amb l’esquerra, el feminisme i el valencianisme, pertany a una generació de periodistes insurgents que va sacsejar la professió a València els anys 70 i 80. Va treballar en Primera Página, Valencia Fruits, Valencia Semanal, Diario de Valencia, Radiocadena i TVE, i ha estat corresponsal d’Interviú, Tiempo i El Periódico.

Ha viscut, de primer com a directora-fundadora de Ràdio 9, i finalment com a membre de l’últim consell d’administració de RTVV, el naixement i la mort dels mitjans públics valencians.

En aquesta biografia en format de reportatge, la també periodista Esperança Costa rescata documents inèdits i anècdotes que ajuden a comprendre, prenent a Rosa Solbes com a fil conductor, la realitat valenciana dels darrers 40 anys.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.