Assassins, assassins, assassins!

17 / 07 / 2015 | Macu Gimeno

Estem a meitat d’any i són trenta-tres les dones assassinades per les seues parelles o exparelles, o del seu entorn afectiu. Són nou dones les que han sigut executades pels seus fills. No hi ha cap filla que haja assassinat a la seua mare, o a la germana, o la tia.
Són homes els que assassinen. Masclistes. Són dones assassinades, per ser dones. Són xiquets i xiquetes òrfenes, dones que quedaran amb diversitats funcionals terribles per a tota la vida. Criatures assassinades perquè han matat en vida a les seues mares. Vides arrabassades per assassins masclistes. Aquesta és una ressenya d’alguns d’aquests assassinats.

Ens falten totes. Ens sobren tots els terroristes masclistes.

In memorian d’Egle, Teresa, Maria, S.I., Gisela, Alejandro, Natividad, Beatriz, Sandra, Tamara, Rosario, Anka, Rosemary i totes i cadascuna de les víctimes. Ens falten totes. Ens sobren tots els terroristes masclistes.

Teresa, de 70 anys, i la seua germana Natividad, de 64, van ser assassinades per la exparella de la primera el 12 de gener. L’assassí tenia ordre d’allunyament, però fins al 2013. No es va considerar que tinguera risc de perdre la vida. Ell es va suïcidar, però abans es va portar per davant la vida de les dues.

El 19 de gener, Gisela, de 69 anys, era assassinada a Orba (Alacant) per l’home amb el qual compartia la seua vida. Ell es va lliurar a la policia a Alemanya.

El 21 de gener, Sandra, de 39 anys, es trobava en el seu habitatge al costat del seu fill, de 6 anys, quan l’home amb el qual compartia la seua vida la va assassinar davant del menut. L’assassí va agafar després el telèfon i va cridar al sogre i la sogra per a informar-los de la seua acció. I després es va suïcidar.

Egle, de 45 anys, el 4 de febrer es trobava en l’habitació de l’hotel on s’allotjava amb l’home amb el qual compartia la seua vida . Ell, de 52 anys, la va assassinar. Després de fer-ho, va baixar a recepció i va dir que ella “había patit un contratemps”.

El 4 de febrer, en Arrefice, Araceli, de 60 anys, era assassinada per l’home al que havia conegut uns mesos abans. No s’ha considerat aquesta cas com de violència de gènere. Araceli no podrà explicar-nos què va passar.

Susana tenia 38 anys i vivia a València junt els tres fills. La seua exparella, de 47 anys, i pare d’ells la va assassinar perquè no va voler admetre que ella volguera separar-se.

El 9 de març, Hanane, de 43 anys, li va dir a l’home amb el qual compartia la seua vida que l’ajudara a pujar la compra. Els fills o filles de la parella, de 8 i 12 anys, i la mare d’ella es trobaven també a casa. Ell la va assassinar propinant-li una brutal pallissa. No li va agradar que li demanara ajuda.

Rosemary tenia 76 anys quan va ser assassinada a gallotades al setembre del passat any per l’home amb el qual compartia la seua vida. Va ser en Algorga (Alacant) i el seu cos no va ser trobat fins al 10 de març.

El 12 de març, Tamara, de 23 anys, viatjava amb cotxe amb l’home amb el qual compartia la seua vida. Ell va decidir tirar-la del cotxe en marxa. Ella va morir. Assassinada. Va ser a Càceres.

Davinia tenia 28 anys i una filla de 6. Va ser assassinada el 29 de març per l’home amb el qual compartia la seua vida. La va asfixiar.

El 2 d’abril el cos sense vida de S.I., de 29 anys, apareixia a Vitòria. Havia sigut cosit a punyalades per l’home amb el qual compartia la seua vida. Tenien tres criatures.  L’assassí, de 34 anys, es va anar després a la comissaria a explicar què havia fet.

El 30 de març, a Lleida, S.I., de 24 anys, era assassinada a tirs per l’home amb el qual compartia la seua vida i que va intentar suïcidar-se després. Va deixar dues criatures d’1 i 3 anys orfènes.

Francisca tenia 47 anys. El 3 de maig es trobava al domicili de la seua mare, en Sorbas (Almeria). Anava a cuidar d’ella, malalta d’Alzheimer, i del seu germà, amb una diversitat funcional. L’home amb el qual compartia la seua vida, un bèstia de 50 anys, va decidir assassinar-la. Va acabar amb la seua vida i també amb la del cap d’ella. Dos assassinats més masclistes.

Un xiquet de 10 anys, S.I. , el 4 de maig era assassinat per la parella de la seua mare, M.T.B. Un bèstia de 49 anys i que tenia en el seu haver-hi diverses denúncies per maltractament. La mare no va poder impedir l’assassinat. Mentre ella obria la porta a la policia, l’assassí va acabar amb la vida del menut. Ella està morta, en vida. Ell no es va suïcidar després.

Isabel, de 66 anys, estava recuperant-se en l’Hospital d’Orense de les greus ferides, contusions i lesions ocasionades pel bèstia amb el qual compartia la seua vida. La jutgessa no va voler imposar l’ordre d’allunyament i la policia tampoc va creure necessari vetlar per la seguretat d’ella. L’agressor va entrar tantes vegades com va voler a l’habitació i quan ella començava a recuperar-se, va acabar amb la seua vida. Aquesta vegada sí ho va aconseguir. Després es va auto lesionar.

El 14 de maig, Gema era assassinada en Denia. Degollada per l’home amb el qual compartia la seua vida, un bèstia de 47 anys amb ordre d’allunyament i que després d’assassinar-la es va auto lesionar.

Encarnación es trobava en el seu habitatge de Villaviciosa d’Odón (Madrid) el 15 de maig, també el seu xiquet de 8 anys. L’home amb el qual compartia la seua vida, de 42 anys, la va assassinar. Apunyalada davant del xiquet.

María de l’Àguila, de 50 anys, el 3 de juny era assassinada a Alcalá de Guadaira per Mario C.M., de 52 anys, l’home amb el qual compartia la seua vida. La va matar a colps. Hi havia una denúncia per maltractament, però en retirar-la la víctima, es va arxivar. Així estan les coses. Ella ja no pot denunciar-ho.

El 14 de juny, Maria Angeles, de 40 anys, es trobava en la seua casa d’Herrera de Camargo (Cantàbria) al costat de les seues criatures, de 10 i 5 anys. El pare i home amb el qual compartia la seua vida la va cosir a punyalades davant d’elles. Després va avisar per telèfon al sogre i la sogra i es va suïcidar. Com sempre, després d’assassinar-la.

S.R., de 36 anys, el 23 de juny era assassinada en Soria a colps per l’home amb el qual compartia la seua vida. Tenien un bebè de dos mesos. L’assassí, de 37 anys, tenia una denúncia per maltractament de la parella anterior. A S.R. ningú la va protegir, ara està morta.

El 26 de juny, apareix un vehicle en l’aigua en el port de Barcelona. A l’interior, el cadàver d’una dona, sense identificar. Tenia 41 anys i va ser assassinada per l’home amb el qual compartia la seua vida.

Alejandro era un xiquet de 3 anys. El 9 de febrer va ser ofegat, assassinat per la parella de la seua mare, que ara també està morta, en vida. A.F.A., de 24 anys, l’assassí,  va donar diferents versions fins que la policia va donar amb el cos de la criatura.

El 5 de juliol, en Pravia, Constantino Aranjo Rodríguez, de 65 anys va agredir la dona a la qual cuidava. Després va assassinar la dona amb la qual compartia la seua vida, Felicidad Rosa, de 68 anys. Es va suïcidar després de fer-ho.

S.M.D. estava desapareguda des d’1 de març. El seu cos va ser trobat en la zona franca de Barcelona. Havia sigut assassinada i cremada per l’home amb el qual compartia la seua vida i que ja havia assassinat a una altra dona a Montjuïc, crim pel qual va ser jutjat i absolt per falta de proves. Dues dones assassinades pel mateix terrorista masclista.

El 30 de juny es declara un incendi en un habitatge de la Vila Joiosa (Alacant). A l’interior apareixen els cadàvers calcinats de S.I. , de 66 anys (mare de l’assassí), S.I., de 12 anys (Filla de la seua parella) , S.I., de 6 anys (fill de la parella) i d’un home, l’assassí. Els va matar a destralades i ganivetades i va calar foc a la casa. Es va suïcidar després.

Arturo D. es va declarar innocent dels dos assassinats de la seua exparella, Beatriz, de 30 anys, i de Sergio, de 36, actual parella d’aquesta, en la localitat d’Arbo (Pontevedra). Els va matar a tirs. Deixa una xiqueta de 8 anys òrfena.

A Arganda del Rey (Madrid), Adrián va assassinar a la dona a la qual va sotmetre a maltractament durant anys i que havia aconseguit separar-se, Anka, de 22 anys. La va degollar, però abans li va fer canviar la seua foto de perfil en facebook per a posar una en la qual apareixia la parella. Va ocórrer el 9 de juliol.

David B. és el nom de l’assassí de Laura, de 27 anys, la seua exparella. Va esperar que no hi haguera ningú en el comerç on ella treballava, va entrar, la va ruixar amb gasolina i li va calar foc. No van poder salvar-li la vida. A ell, que va acudir al centre de salut perquè tenia cremades, sí. Ella era mare d’un xiquet. Va ocórrer en La Palma de Santa Cruz (Canàries).

L’11 de juliol era assassinada una dona a Calella (Barcelona). No se sap el seu nom, ni la seua edat. Només que l’assassí era l’home amb el qual passava les seues vacances. Es va acarnissar de tal manera amb ella que el seu cos estava irrecognoscible.

Chari, de 60 anys, va ser assassinada, apunyalada, en Mollina (Màlaga) per la seua exparella. El germà d’ella li havia denunciat dues vegades per maltractar-la. L’assassí es va suïcidar després.

El 17 de juliol la policía va trobar a Gijón el cos sense vida de Sonia. El cas es troba en investigació.


* El 7 de novembre el Moviment Feminista ha convocat una Marxa Estatal Contra les Violències Masclistes, a Madrid. Hi ha que anar!

#7N #MarchaContraViolenciasMachistas
#TerrorismoMachista #CuestiónEstado
#NiUnaMenos #NosFaltanToda




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.