Després del 7N, continuem la lluita contra les violències masclistes

25 / 11 / 2015 | Macu Gimeno

Malgrat ser un dret humà reconegut per l´Assemblea General de les Nacions Unides en la seua resolució 48/104 del 20 de desembre de 1993, el dret de les dones a una vida lliure de violències continua sent una utopia a tot el món. Moltes són les formes d´aquestes violències que patim les dones només pel fet de ser- ho, perquè el gènere és una excusa per a discriminar-nos en tots els àmbits de la vida.

Cal un veritable compromís de tota la societat, de totes les institucions, govern i partits polítics

Violències que adopten la forma de llenguatge que ens invisibilitza, de publicitat sexista, d´agressions sexuals, de maltractaments psicològics i físics, de tracta de dones i xiquetes per a l´explotació sexual, de feminicidis… tantes són les formes d´aquesta violència que ja l´anomenem en plural. La cultura patriarcal continua perpetuant els rols i estereotips sexistes que són el medi de cultiu de la violència masclista. Mentrestant, la societat encara continua mirant cap a un altre costat davant les agressions constants, els feminicidis…
Aquest 7 de novembre, mig milió de persones dels diferents territoris de l´Estat ens manifestàrem per dir que ja n´hi ha prou. La Marxa Contra les Violències Masclistes ha deixat clar que el moviment feminista „tan divers„ està unit i cohesionat i ha sigut capaç de convocar i mobilitzar a la societat i les institucions contra aquest terrorisme que s´ha cobrat més de 1.370 víctimes en denou anys. Les reaccions del patriarcat han sigut terribles, amb 1 home i 8 dones assassinades per violents masclistes des del mateix dia de la manifestació. Després de l´alegria que sentíem totes per veure´ns acompanyades en la nostra lluita, entrarem en una estat de nou de ràbia, tristesa, de desolació per la barbàrie dels masclistes assassins.
És clar que quan les dones exigim els nostres drets, el patriarcat respon amb repressió i violència. Els dies posteriors a la marxa hem pogut escoltar comentaris brutals que ens feien responsables de la barbàrie. Doncs no, no som les feministes les responsables. El masclisme mata i el feminisme construeix des de la reivindicació de la igualtat de drets per a uns i unes altres. Per això no podem deixar la nostra lluita. No deixarem de fer-ho fins a aconseguir que aquest terrorisme masclista siga una qüestió d´estat i s´arbitren mesures urgents per a aturar la massacre.
El moviment 7N no pot aturar-se ací, per això continua treballant per exigir als partits polítics que han recolzat les nostres reivindicacions, que han vingut a la marxa, que compleixen els compromisos. La lluita continua i les reivindicacions del manifest del 7N no han canviat, com ara, el desenvolupament i compliment de legislacions i recomanacions internacional o la reforma de la llei integral 1/2004 perquè hi estiguen recollides totes les formes de violència contra les dones. La reparació i assistència de totes les dones amb independència de la seua situació administrativa, la necessitat de l´educació en igualtat, de la formació de tot el personal que intervé en el procés „sanitari, assistencial, forces de seguretat, judicatura„, l´eliminació de la custòdia compartida imposada i el règim de visites als maltractadors condemnats, per dir algunes de les revindicacions que continuem exigint any rere any i que el moviment 7N ha arreplegat.
Cal un veritable compromís de tota la societat, de totes les institucions, govern i partits polítics per aconseguir eradicar la violència masclista de les nostres vides. Estic convençuda que el 7N marcarà un abans i un després en la història del moviment feminista, que ha aconseguit un assoliment importantíssim: conscienciar a la societat i implicar a les institucions. Estem veient canvis positius com l´exhibició pública de pancartes contra les violències masclistes en ajuntaments o els compromisos de partits polítics amb les mocions, però també en el tractament de les noticies, en la sensibilitat de persones cap a aquest tema en persones que abans no la tenien.
Ara no podem parar, la lluita contra les violències masclistes contínua. El 7N ha encès la metxa, ara hem de mantenir la flama encesa.

Publicat al Levante:
http://www.levante-emv.com/opinion/2015/11/25/continuem-lluita/1345966.html
Publicat a InfoguiaValencia:
http://www.infoguiavalencia.com/val/opinio-despres-del-7n-continuem-la-lluita-contra-les-violencies-masclistes?utm_source=hootsuite




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.