Notícies

Govern Valencià: molta foto i poc compromís eradicar violència masclista

21 / 11 / 2014 | Intersindical

La Coordinadora Feminista de València, de la qual forma part Intersindical Valenciana, va acordar realitzar una serie de preguntes clau al Govern Valencià en relació -no solament a les retallades assistencials realitzades en matèria de violència de gènere- també sobre desenvolupament de la Llei 7/2012, Integral contra la Violència sobre la Dona en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i sobre el Decret 63/2014.

En tots dos casos perquè l’executiu valencià diga la veritat sobre les retallades en prestacions i el nul desenvolupament -no solament de la Llei integral estatal, de l’any 2004, sinó també de l’autonòmica.
Aquestes preguntes li van ser plantejades en roda de premsa del passat mes d’octubre, sense haver obtingut cap resposta, per la qual cosa la coordinadora ha dirigit aquestes preguntes als grups parlamentaris de l’oposició perquè les formulen el pròxim dia 26, en el Ple de les Corts Valencianes.
Hui la Coordinadora Feminista de València havia programat la roda de premsa de tots els anys amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones. No obstant açò, ningú de la premsa ha acudit. La “casualitat"ha fet que justament hui i quasi a la mateixa hora el Govern Valencià signara i presentara a la premsa el protocol que des del 2004 ve establit en la llei.
“La Generalitat i el Govern central, a través de la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana, signaran un acord interinstitucional pel qual s’aprovarà el protocol per a la coordinació de les actuacions en matèria de violència de gènere.
A aquest acord, que se signarà divendres que ve, s’adheriran també el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), la Fiscalia, el Consell de Col·legis d’advocats de la Comuntia Valenciana, i la Federació de Municipis i Províncies de la Comunitat.”
Per tant, atenent els mitjans que tenim les organitzacions que integrem a la Coordinadora, volem manifestar aquests fets i recordar, de forma succinta alguns dels temes que havíem d’haver tractat en la roda de premsa:

- Que nosaltres denunciem i treballem tot l’any contra aquesta violència masclista. Tot l’any és 25 de novembre.

- Que la violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. 603 milions de dones en el món viuen en països on no és delicte. 62 milions de dones europees han patit violència masclista. En l’estat espanyol, 600.000 dones són maltractades cada any. Enguany han estat assassinades 58 dones, a data de hui.

- Que les retallades en assistència i prevenció han arribat fins al 28%. També que s’ha eliminat qualsevol contingut coeducador.

- Que al País Valencià s’han eliminat 17 oficines d’atenció a víctimes del delicte.

- Que el 27% de les dones assassinades havien presentat denúncia. Que només el 9,8% de les denúncies acaben amb la condemna de l’agressor. Que solament se suspèn la guàrdia i custódia de les filles i fills de maltractadors en un 6,7% dels casos, un 0,3% del règim de visites.

- Que les víctimes del terrorisme masclista en 19 anys són més que en 41 anys de terrorisme polític. Per això exigim la consideració del primer com a qüestió d’estat. Això vol dir l’adopció urgent de mesures, que siga el primer i més important dels assumptes del govern i dels partits polítics. La restitució de la totalitat dels fons retallats i serveis suprimits, dotant a més pressupostàriament tots els serveis relatius a la protecció, seguretat, reparació, educació, formació, etc,. de la violència contra les dones. Perquè retallar en aquests serveis és retallar en vides.

Ací podeu llegir el comunicat sencer enviat als mitjans de comunicació:

“Comunicat de premsa de la Coordinadora Feminista de València, amb motiu del 25 de Novembre Dia Internacional sobre la violència contra les dones.
El passat 24 d’octubre varen presentar la Campanya “TOTS ELS DIES SÓN 25N: TERRORISME MASCLISTA, QÜESTIÓ D’ESTAT” Les dades de violència contra les dones en tot el món son terribles. 603 mil.lions de dones estan vivint a països que no consideren la violència contra les dones com un delicte. A la Unió Europea, 62 mil.lions de dones han patit violència pel simple fet de ser dones. A l’Estat Espanyol 65 dones han sigut assassinades segons dades del moviment feminista. D’elles, 9 al País Valencià.
El terrorisme masclista és una qüestió d’Estat perquè les retallades maten. És per això que demanen la reposició de tots els centres i recursos eliminats, que els pressupostos siguen augmentant i que s’adopten de manera immediata mesures d’urgència per l’eradicació de la violència contra les dones.
El terrorrisme masclista ha assassinat en 19 anys més dones, que el terrorisme polític en 41 anys.
Hi ha hagut un total de 124.893 denúncies. Solament el 9,8% han sigut comdenats.
El 24 d’octubre varen interpel.lar al Govern Valencià per a què contestaren aquestes preguntes: ¿quin és el pressupots de l’any 2014?, ¿quin serà el de l’any 2015?, ¿s’han fet protocols contra la mutilació genital femenina i altres o altres pràctiques culturals nocives contra les dones?, ¿quantes dones han segut ateses?, ¿Que han fet en l’àmbit de l’educació per a prevenir la violència contra les dones i la igualtat entre dones i homens?, ¿quantes indemnizacions per morts i fons d’emergencia s’han demanat i s’an otorgta?. Hui no saben res, un mes deprès. És clar que la mancança de transparència és total.
El pròxim 26 de novembre al Ple de Les Corts Valencianes els grups de l’oposició presentaran les preguntes de la Coordinadora Feminista de València. Esperen rebre contestació en aquest cas.
Es per tot allò que mostren la nostra indignació perquè una vegada més el Govern de la Generalitat només busca efectes publicitaris; ja que ha presentat hui el “Protocol de Coordinació d’Actuacions en matèria de violència de gènere” des d’una perspectiva totalment populista i demagògica. I ens pregunten, ¿que han fet durant els 10 anys de la Llei Integral contra la violència de gènere?, ¿i durant els 2 anys de la Llei de la Comunitat Valencina? Sí, han fet molt, retallar casi un 21% en assistència i prevenció de la violència contra les dones, han retallat en vida.

Moviment Feminista de València
A València, 21 de novembre de 2014”

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.