Drets
Notícies

Intersindical en la Taula rodona “Transformar el dolor en esperanza”, d’Amnistia Internacional

L’acte ha estat organitzat per Amnistia Internacional per a presentar l’informe que ha realitzat sobre la situació de les persones defensores de Drets Humans a Amèrica. A la taula assistirem representants dels sindicats CCOO, CGT, Intersindical Valenciana i UGT.

21 / 06 / 2013 | Intersindical

En l’acte, després que el responsable de l’Àrea de Drets Humans d’Amnistia fera un resum sobre l’informe, relatant diferents casos de persecució de defensores en diferents països i per diferents causes, ens van donar la paraula als quatre sindicats per a contestar sobre el nostre paper en la defensa dels drets humans, sobre si hem patit algun tipus de repressió, amenaça o agressió per això i finalment sobre el tipus d’accions que podem portar a terme per a lluitar contra aquestes agressions als drets humans.

necessitat de visibilizar l'especial situació vulnerable de les defensores de drets humans

Per part d’Intersindical, Macu Gimeno -Coordinadora de l’Àrea de la Dona- va parlar sobre el nostre treball en defensa del dret a un treball digne o a la lliure afiliació, però incidint en el caràcter sociopolítico de la nostra organització, que ens duu també a la defensa del dret a l’autodeterminació dels pobles, de la nostra llengua, de la cultura o de la salut i la integritat física, insistint en la lluita contra la violència masclista i l’explotació sexual o laboral.
Va parlar de les formes de realitzar el nostre treball, bé directament des d’Intersindical, bé a través de plataformes. Així mateix va comentar el suport presencial que hem donat a sindicalistes en altres països com Turquia, Palestina, Sàhara o Colòmbia, comentant que tot i que som una organització que només es finança amb les quotes d’afiliació, també és solidària a l’hora de fer alguna aportació econòmica en diferents projectes o causes. Així mateix va comentar l’1% de les quotes d’afiliació a projectes solidàris.
Va coincidir amb la resta dels representants sindicals en que pel fet de ser sindicalista ja som objectiu per a la repressió. Dels moments de regressió que estem vivint i de la forta repressió policial, així com la pressió de l’administració llevant-nos hores sindicals i recursos per a dificultar cada vegada més el nostre treball. Va parlar dels atacs patits pel nostre nacionalisme, però també per la defensa del dret a decidir de les dones sobre els seus cossos, per les denúncies a l’explotació sexual o contra la custòdia compartida imposada. Apuntant que l’ús d’internet ha facilitat crear xarxes d’ajuda i defensa dels drets humans, però també s’ha convertit en una eina per a l’insult, l’assetjament o l’amenaça.
Respecte a les accions que podem portar a terme des d’Intersindical Valenciana va insistir en la importància de la denúncia i la divulgació de les situacions mitjançant campanyes, comunicats o la realització de qualsevol tipus d’acte que servisca per a donar a conèixer les situacions de les persones perseguides, així com l’ajuda solidària i el suport presencial quan siga possible. Per a acabar va ressaltar la necessitat de visibilizar l’especial situació  vulnerable de les defensores de drets humans, que a més de patir les mateixes violències que els companys, afegeixen les específiques per ser dones, com ara, la violència sexual.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.