Notícies

Intersindical, en les II Jornades d’Igualtat organitzades per Adona’t-BEA.

07 / 03 / 2014 | Intersindical

Les jornades s’han celebrat els dies 4,5 i 6 de març en la facultat de Ciències Socials, on també es podia visitar l’exposició “Dones rellevants als Països Catalans”.

La coordinadora de l’‘Àrea de la Dona va parlar al voltant dels conceptes de feminisme i perquè és ho és la nostra organització.
De la divisió sexual del treball com a orige de la discriminació històrica de les dones. La violència masclista, la contrarreforma de la llei d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs i altres temes que tenen de denominador comú la societat patriarcal, un model que perpetua les relacions de poder desiguals.
Si gràcies al feminisme hem aconseguit el dret al vot, al divorci i la custòdia, a igualtat salarial, a decidir sobre la maternitat, els atacs des del patriarcat són constants. La regressió a la qual vol sotmetre’ns aquest govern, les retallades en igualtat o prevenció de violència, no han fet sinò agreujar les desigualtats de gènere. El feminisme segueix sent imprescindible per a lluitar contra açò.
Posteriorment, vam escoltar la xarrada de Raquel Lobato sobre els conceptes en relació amb la sexualitat. Per a acabar, el grup de música valencià i format per dones, ESIR, un fermall d’or per a unes Jornades que han tocat temes tan interessants com les mirades al món global, noves masculinitats, feminismes i sexualitat i que han demostrat que la gent més jove també està en aquesta lluita per la igualtat.

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.