Intersindical Valenciana contra l’explotació sexual

L’Àrea de les Dones de la Intersindical Valenciana emet un comunicat amb motiu del 23S

Foto de ACF2015 (Own work) [CC BY-SA 4.0 ([url=http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0]http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0[/url])], via Wikimedia Commons
Foto de ACF2015 (Own work) [CC BY-SA 4.0 ([url=http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0]http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0[/url])], via Wikimedia Commons
23 / 09 / 2017 | Intersindical

Hui, 23 de setembre, Dia Internacional Contra l’Explotació Sexual, com cada any, volem denunciar que és una de les greus xacres dels nostres temps, de la qual la societat patriarcal n’és còmplice amb el consentiment de l’Estat. L’ONU estima que quatre milions de dones i menors són traficades i destinades al mercat del sexe cada any. El noranta-cinc per cent de les víctimes d’explotació sexual són dones i nenes, representant les menors 1/3 de les víctimes detectades cada any.

Aquesta esclavitud existeix perquè n’hi ha demanda, perquè n’hi ha homes “consumidors” de prostitució, responsables directes de la situació d’aquestes víctimes. Si els homes no consideraren com un dret evident poder “comprar” dones i menors, el tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual no existiria.

Tot i que la Declaració Universal dels Drets Humans diu que “ningú estarà sotmès a esclavitud o servitud. L’esclavitud i el tràfic d’esclaus són prohibits en totes les seves formes”, les dones són sotmeses a un esclavatge quan intenten fugir de conflictes armats, de misèria i violència, captades per les xarxes mafioses i destinades al lucratiu negoci de la prostitució. Un negoci per als proxenetes i prostituïdors que significa més violència i misèria per a les dones captades.

A l’Estat Espanyol, aquest sistema d’explotació mou milions d’euros a l’any en un món àmpliament regit per les regles del patriarcat. L’explotació i la prostitució es converteix en un gran negoci que traspassa totes les fronteres, amb xarxes de proxenetes que actuen impunement. Aquest gran negoci que és la tracta es consuma amb dones violades en la seva infantesa, trencades i obligades a ajupir el cap, dones a les quals es deshumanitza per poder ser venudes. Perquè si existeix aquest negoci infame és perquè els Estats permeten el tràfic de persones amb fins d’explotació sexual.

Hem d’exigir a tots els governs que l’eradicació de la tracta siga una prioritat en la política d’igualtat, que es complisquen tant els compromisos adquirits en la legislació estatal com els derivats del dret internacional. Que no anteposen les polítiques d’ajust i les retallades pressupostàries a la salvaguarda de la integritat física de les víctimes de tracta per a l’explotació sexual, que viuen en clares condicions d’esclavitud i sense que es respecten els seus drets humans.

Per lluitar contra la tracta, cal lluitar contra l’única raó que motiva els proxenetes: els diners, que provenen únicament de la despesa dels homes “prostituïdors”.

La tracta té també una causa estructural fonamental: la desigualtat entre homes i dones. Precisament per això, cal voluntat política per eradicar l’explotació sexual, dotant dels recursos oportuns per donar assistència i protecció integral a les víctimes, per la seva reparació i reinserció social. L’interès de les administracions no pot centrar-se en la persecució de les persones indocumentades, sinó en els delinqüents que han traficat, criminals que actuen impunement i que guanyen milions a costa de les vides d’éssers humans.

La lluita contra aquesta causa passa necessàriament per canviar el model de sexualitat, per una educació afectivo-sexual allunyada del model heteropatriarcal, amb relacions igualitàries basades en respecte a la diversitat.

No volem que els nostres fills siguen demà consumidors de ni contribuïsquen a la perpetuació d’aquest model d’esclavitud. Ningú tria ser esclava. Cal, doncs, un compromís de tota la societat per no donar l’esquena a l’aquesta barbàrie i eliminar-la de soca-rel. No comprar sexe és acabar amb ella. TOTS i TOTES contra el tràfic i l’explotació sexual.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.