Notícies

Intersindical Valenciana convoca el #19J i anima a rebel·lar-se contra les violències maclistes

Alerta feminista

13 / 06 / 2017 | Intersindical

el 19 de juny, prenem els ajuntaments

Davant el nombre incessant de dones i criatures assassinades en el que portem d’any, el moviment feminista considera que és urgent un compromís polític que es traduïsca en un increment de recursos. Per reclamar-ho, el dilluns 19 de juny, la mateixa setmana en què arribaran els PGE al Congrés, s’han convocat protestes als ajuntaments que s’iniciaran a les 12.00. En cada localitat, els col·lectius que així ho decidisquen s’han d’autoorganitzar per determinar a quina hora finalitza la protesta i quines accions es duran a terme (d’informació a la ciutadania, tallers, concentracions, etc). Sí que n’hi ha, però, una acció comuna: la presentació d’una moció al Ple Municipal en contra dels Pressupostos Generals de l’Estat 2017.
En el Projecte de Pressupostos de l’Estat, les actuacions per a la prevenció de la violència de gènere ascendeixen, després de la pressió dels col·lectius feministes, a 31,7 milions d’euros. Això suposa un 25,7% més que el 2016 però continua sent un 2,20% inferior a 2010. A més, es congela en 19.741.840 € el Programa 232B “Igualtat entre dones i homes”, el que significa un 41,2% menys que el 2010.
Els 51,4 milions d’euros que sumen les dos partides són el 0,00011% de les despeses del Projecte de Pressupostos de l’Estat. És imprescindible que l’Estat Espanyol destine més recursos a la prevenció en els àmbits educatiu, sanitari i de mitjans de comunicació per atendre la violència contra les dones, tal i com com preveu el Conveni d’Istanbul des de 2014. També cal una millora de la resposta judicial i que es cobrisca el cost dels serveis jurídics, psicològics i socials en les entitats locals, tal com estableix la Llei d’igualtat.
La lluita contra les violències masclistes és una qüestió d’Estat, que afecta la meitat de la població i que té una causa estructural ben clara: la desigualtat entre dones i homes derivada del capitalisme patriarcal. Un Pacte d’Estat, tan necessari i tan reclamat per la ciutadania, ha de tindre tots els recursos necessaris. Sense una aposta econòmica real, aquest Pacte d’Estat, naixerà mort.
És per això que cal una resposta ciutadana massiva, en cada poble, en cada ciutat per rebel·lar-se contra les violències masclistes.
Trobareu més informació i tots els models de documents (moció, manifest, etc.) a la pàgina de Facebook @ayuntamientoscontramachismocriminal




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.