Notícies

Intersindical Valenciana rebutja el foment d’actituds masclistes

Arran la publicació i difusió del calendari de la Cartelera Turia, Intersindical Valenciana vol manifestar el més absolut rebuig a les imatges projectades, tot i que la intenció estiga feta en clau d’humor.

19 / 12 / 2016 | Intersindical

Llançar comentaris i imatges sexistes i estereotipades que potencien els rols marcats, no aposten en absolut per la igualtat de gèneres. Publicar un calendari com aquest, és voler utilitzar un humor agre, i desautoritzar el treball de les persones i organitzacions que dia a dia lluitem per la igualtat i l’educació en valors altres que la cultura del cos i el sexisme. Encara que aquestes “gràcies” poden semblar innocents, desfan clarament el camí costerut i gens fàcil d’aplanar de moltes dones que durant anys hem liderat la lluita pel respecte i la igualtat. La majoria de les imatges publicades en el calendari, en canvi, potencien i perpetuen la visió de nosaltres com a simples objectes decoratius o com a reclams sexuals, lluny de la realitat social i laboral de les seues protagonistes.

IV considera que la Cartelera Turia és una tribuna de gran transcendència perquè transmeta aquests continguts gràfics que troben el més ferm rebuig del nostre sindicat; un sindicat en què homes i dones treballem diàriament per eradicar la rèmora masclista. De fet, la nostra lluita diària ha contribuït perquè en les agendes polítiques i des de les diferents administracions públiques s’haja inclòs l’eradicació del sexisme com un tema preferent. Per tant, és responsabilitat de tots i totes continuar avançant en aquest camí. La lluita incessant i reivindicativa d’IV pretén superar els obstacles d’una societat patriarcal i exigeix la construcció d’una societat igualitària, raó per la qual convidem a la Turia a la rectificació. És necessari que els mitjans de difusió, que tant de poder tenen per intervenir de manera clara en la societat, eviten per totes i per sempre aquestes actuacions. IV es resistix que Cartelera Turia perda l’esperit crític i no contribuïsca a treballar per la igualtat, lliure de masclismes perpetus. Està a les seues mans discernir sobre la complexitat de la realitat, impulsar la capacitat de transformar-la i ajudar a construir nous discursos inclusius, respectuosos. I els convidem a fer-ho per no decebre els lectors i lectores i les persones que durant anys han col·laborat a enriquir els continguts del seu mitjà.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.