Notícies

Presentació Calendari Dones 2016

25 / 01 / 2016 | Intersindical

L’Organització de Dones de la Confederació STEs-Intersindical, ha presentat el Calendari Temps de Dones, Dones en el Temps. Enguany dedicat a les dones en la Ciència.

Dijous passat, a la sala Open Open Talk de Madrid, la presentació va ser a càrrec de la responsable confederal de Dona i Coordinadora del calendari, Mari Luz González, així com el responsable de les publicacions, disseny gràfic i maquetació del calendari Mario Padilla.
L’artista autora de les il·lustracions del calendari, Sara Alvárez Tomé , ens va explicar el procés de creació de les imatges del calendari i Maria Blasco, Investigadora,  Directora del Centro Nacional d’Investigacions Oncològiques,  CNIO, i una de les 35 científiques protagonistes del calendari, ens va fer una presentació sobre la situació de les dones en el món de la ciència i propostes per a acabar amb les discriminacions.

Amb tres dones científiques cada mes, el calendari és un treball coordinat de recerca de l’Organització de Dones de STEs-Intersindical, amb l’objectiu de contribuir a la construcció d’un món més igualitari, visibilitzant moltes dones que destaquen o van destacar en les diferents àrees de la ciència.
Com tots els anys, cada dia de l’any està dedicat a un tema relacionat amb les dones o la igualtat. Al final del calendari (*) es proposen una sèrie d’activitats que utilitzen com a mitjans didàctics fotografies, pel·lícules, documentals, textos, etc., per treballar en valors sobre la igualtat que es poden adaptar per a diferents edats i fer en l’aula, i que recuperen la contribució de dones científiques que en molts casos són invisibilizadas.
El calendari, es pot sol·licitar en la seu del sindicat o contactant amb l’enllaç sindical d’Intersindical Valenciana en cada centre.

(*) El calendari inclou propostes didàctiques, en una versió més reduïda. Proximamente podràs descarregar el document COMPLET de PROPOSTES DIDÀCTIQUES del Calendariod Temps de Dones 2016 a través d’aquesta pàgina



Comentaris
Esther Tamarit
16 / 02 / 2016 - 10:59

Hola, sóc afiliada i m’interessa molt aconseguir el Calendari “Temps de Dones, Dones en el Temps” del 2016 per treballar el paper de les dones… El meu centre és l’IES Botànic Cavanilles de la Vall d’Uixó, Castelló. Gràcies.


Macu Gimeno
16 / 02 / 2016 - 13:00

hola, Esther, et farem arribar el calendari. Gràcies!



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.