{/exp:channel:entries}
Notícies

Contra la desestabilització en Brasil

Intersindical Valenciana dóna suport la iniciativa del Front Brasil Popular contra l’agenda colpista que pretén frenar les conquestes socials de Brasil.

07 / 12 / 2015 | Intersindical

Acusat amb proves clares de mantenir diversos comptes a l’estranger i de rebre propines de banquers, el president de la Cambra de Diputats del Brasil, Eduardo Cunha, en un gest de desesperació per no ser caçat per corrupció, va decidir fer xantatge al govern de la presidenta Dilma, aliant-se amb l’oposició colpista i acollint la comanda d’aquesta, d’obrir un procés de “impeachment”, o procés pel qual pot ser destituïda.

És cert que, des de sectors populars, es ve denunciant la política econòmica del govern, així com la seva falta de voluntat per afrontar algunes reformes estructurals com la reforma agrària i urbana, la regulació del poder econòmic en els mitjans de comunicació i la reforma política. Aquesta situació, ha contribuït a la desestabilització política i social del país. No obstant això, el que ha obert el camí a la radicalització cap a la dreta de part de la societat, han estat les maniobres orquestrades des dels grans monopolis dels mitjans de comunicació i pels sectors més reaccionaris, per frenar les conquestes socials que s’han anat desenvolupant des del primer govern del president Lula. Han estat els programes socials com a Borsa Família, Minha Casa - minha vida, Pronatec, ProUni, Mais Metges, la política de valorització del salari mínim, la destinació dels beneficis del petroli a educació i salut, la taxació de les grans fortunes i el fi del finançament per empreses de les campanyes electorals, els qui eren el dia a dia la diana de les campanyes orquestrades des de la Rede Globus o mitjans similars.

No hem d’oblidar tampoc que la democràcia al Brasil, com en tota Amèrica Llatina, ha estat una llarga i gairebé sempre dolorosa conquesta popular. Els seus pobles van lluitar i segueixen lluitant perquè la institucionalitat democràtica s’imposi als interessos, els atropellaments i les arbitrarietats dels grups de poder polític, econòmic i mediàtic, que sempre han qüestionat o ignorat els governs populars i els drets de les grans majories.

És per això, que des Intersindical Valenciana, a més de solidaritzar-nos amb el govern i el poble brasiler, donem suport iniciatives com el Front Brasil Popular, que des dels moviments socials i els partits polítics d’esquerra, pretenen, no només oposar-se a l’intent colpista, sinó aprofundir en les reformes i en la radicalització de la democràcia

http://frentebrasilpopular.com.br/

http://frentebrasilpopular.com.br/organizacoes-participantes/




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.