{/exp:channel:entries}

Contundent i massiva Aturada Docent Nacional a l’Argentina: més del 90% d’adhesió

26 / 08 / 2016 | Intersindical

El dia 24 d’agost es va realitzar l’Aturada Docent Nacional convocada per CTERA i els quatre sindicats docents nacionals.

Intersindical ha expressat el seu suport a les mobilitzacions

La mesura va ser convocada per exigir al Govern de Macri la urgent reobertura de la Paritària Nacional Docent, especialment per al tractament d’un augment salarial que compense el deteriorament del poder adquisitiu sofert per la creixent inflació que ja arriba al 46% anual.

La vaga nacional es va dur a terme per denunciar l’ajust que s’està duent a terme en educació pel qual s’estan incomplint tots els acords paritaris establerts en el passat mes de febrer. La comanda de reobertura de paritàries busca garantir que el salari docent no quede per sota de la línia de la pobresa i en alguns casos de la indigència. Una situació problemàtica que es viu a l’Argentina sumant a això els augments de les tarifes, -conegudes con el “tarifazo”-, acomiadaments i recessió econòmica que afecten tota la classe treballadora.

Dins de les principals exigències del gremi docent també hi ha el reclam del no pagament a l’impost als guanys per part dels treballadors, cap modificació als drets de la jubilació que hem aconseguit en aquests últims anys, aturar el desmantellament dels programes socioeducatius ( que sostenen per exemple a les orquestres juvenils), el pla de formació docent (que es va iniciar l’any passat i preveia capacitar un milió de mestres en tres anys, però ara està interromput). També es reclama i denuncia la no execució dels pressupostos educatius i la disminució del finançament de l’educació pública per part de l’Estat.

La vaga va abastar tots els nivells educatius, des de l’inicial fins a l’universitari. I en el marc de la nova conflictivitat generada pel “macrisme”, a les principals ciutats com Rosario, Còrdova i el Gran Buenos Aires, els mestres i les mestres no van marxar sols, sinó al costat d’altres treballadors i treballadores estatals i privats de diferents organitzacions que es van solidaritzar.

La continuïtat del pla de lluita serà la setmana que ve quan els docents se sumaran a la Marxa Federal de la Central de Treballadors de l’Argentina (CTA) que mobilitzaran per les províncies costat d’altres sindicats, partint el 31 d’agost i l’1 de setembre per arribar a una gran mobilització setembre 2 a la Plaça de maig. Aquest dia hi haurà una nova jornada d’aturades a les escoles.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.