{/exp:channel:entries}

Salutació Intersindical Conferència Regional Europa UIS Pensionistes

22 / 07 / 2016 | Intersindical

Companyes, companys,

Una salutació en nom del Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades de la Intersindical Valenciana a les delegades i delegats de la Conferència Regional d’Europa de la Unió Internacional Sindical de Pensionistes i Jubilats de la Federació Sindical Mundial.

El nostre sindicat és una organització de classe que defensa els drets de les persones jubilades i pensionistes des d’una posició combativa, autònoma i assembleària que s’autofinança amb els seus propis mitjans.

Intersindical Valenciana, confederació sindical a la qual estem integrats, és un sindicat de classe, valencià, que es va constituir fa 14 anys per la confluència de diversos sindicats de sectors com l’ensenyament, les administracions públiques, la sanitat, el metall o els serveis. A hores d’ara al voltant de la Intersindical Valenciana s’agrupen 9 sindicats sectorials als quals cal sumar la Intersindical Jove i el Sindicat de Persones Pensionistes i Jubilades.

Intersindical Valenciana està vinculada a la Confederació Intersindical de l’estat espanyol que agrupa diversos sindicats i intersindicals i que manté espais de treball unitari amb el sindicalisme alternatiu i combatiu de l’estat, Europa i d’altres continents.

Companyes, companys, per diversos motius ens ha estat impossible acudir a la Conferència Regional que està tenint lloc a Dinamarca. Per això, servesca aquesta salutació amb una mostra de reconeixement a la feina que la UIS de Pensionistes i Jubilats ve desenvolupant. El nostre sindicat vol expressar la seva voluntat de continuar treballant amb vosaltres i vosaltres i d’estrènyer els llaços que ens uneixen per defensar els interessos de les persones jubilades i pensionistes en tots els àmbits.

A l’estat espanyol hem assistit, el 2011, a una reforma de les pensions pactada pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero, els sindicats UGT i CCOO i les patronals que ha servit per augmentar l’edat de jubilació, augmentar el temps de còmput per calcular la seva quantia i per reduir les pensions.

L’arribada al govern espanyol del Partit Popular ha intensificat la pèrdua de drets dels actuals pensionistes i dels futurs, que tindran moltes dificultats per cobrar una pensió digna. De fet, el govern conservador està buidant el fons de reserva de les pensions per poder pagar les actuals. A més, el govern de Mariano Rajoy ha reduït el poder adquisitiu dels pensionistes en suprimir la clàusula de revisió automàtica sobre l’Índex Preus de Consum (IPC) i ha fixat augments anuals arbitraris que deixen als 9 milions de pensionistes en una situació complicada.

A l’estat espanyol s’està dedicant tot just el 11% del PIB a les pensions mentre que a Alemanya més del 14%. Ara bé, tot i així, amb un sistema de repartiment com el nostre, per a mantenir la viabilitat no només cal que dos treballadors i mig tinguen al seu càrrec un jubilat sinó que hi haja més població activa amb salaris dignes, ja que els ingressos de les quotes dels treballadors en actiu depenen dels ingressos de la Seguretat Social. Les actuals persones pensionistes vam mantenir els nostres pensionistes i els treballadors actuals han de fer amb nosaltres però necessiten que hi haja treball de qualitat i ben remunerat. La reforma laboral que s’ha imposat pel govern ha propiciat que els salaris hagin baixat. Els nous contractes són la majoria en precari amb salaris de misèria i, per si això fos poc, a sobre subvencionats amb descomptes en les quotes a la Seguretat Social, per la qual cosa els ingressos són menors i tot això pot suposar que no es garanteix el pagament de les pensions que és la pretensió del govern per afavorir els plans privats.

Aquest serà el futur, si no aconseguim canviar les coses. Per fer-ho, des del nostre sindicat considerem que cal seguir el camí de la conscienciació, organització i mobilització. D’aquesta manera, amb la lluita i la confrontació social, aconseguirem fer front a les polítiques neoliberals que apliquen el govern espanyol i de la resta del continent. Cal teixir xarxes de solidaritat i lluita entre totes les treballadores i treballadors, tots les persones pensionistes i tots els pobles d’Europa per guanyar-li la batalla i la guerra a la troica i per avançar en el camí de la nostra emancipació de la classe treballadora.

Companys, companyes,
Visca la lluita de la classe treballadora!
Visca la UIS de pensionistes i jubilats!
Visca la FSM!

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.