{/exp:channel:entries}

STEPV i STES-i, a l’acte de constitució del Memorial del Forum Social Mundial

La vesprada del dimarts, 10 de maig les autoritats responsables d’organitzar el Fòrum Social Mundial van signar un Memoràndum per a la creació del Memorial de la FSM.

10 / 05 / 2011 | Intersindical

L’esdeveniment es va dur a terme al Memorial do Rio Grande do Sul i va comptar amb la presència el Governador de l’Estat, Genro, el sociòleg Boaventura dos Santos, el president de la CUT-RS, Celso Woyciechowski, el representant de ABONG, Mauri Cruz i l’alcalde de Porto Alegre, José Fortunati, entre altres. La SE CI del Fòrum Mundial sobre l’Educació va estar representada per’Albert Sansano (STEs-i), Salete Valessan (CLACSO FLACSO) i Leslie Campaner de Toledo (FMRPPV) .

Els arxius, documents històrics i la secretaria del Fòrum Social Mundial a Porto Alegre tendran ja la seu a partir d’aquest any. Per una iniciativa del Ministeri de Cultura, el Memorial de Rio Grande do Sul serà el seu lloc. Un protocol d’intencions va ser signat la vesprada de dimarts 10 per l’Estat, la ciutat capital i els organitzadors de l’esdeveniment per garantir l’espai permanent.
El Secretari Executiu de l’Associació Brasilera d’Organitzacions Socials, Mauri Cruz va dir que el lloc recupera un espai que ja existia a Porto Alegre, “ara podem organitzar tot el material utilitzat per les entitats en un lloc i posar-lo a disposició de la ciutadania.”
Per al governador Genro el memorial del Fòrum Social Mundial reforça la democràcia participativa. “El protocol té un significat, una cruïlla històrica important. La ciutat de Porto Alegre, del pressupost participatiu, la ciutat del Fòrum Social Mundial, l’estat de Rio Grande do Sul que representa aquest projecte, i ara alberga el Memorial del Fòrum.
L’escriptor portuguès i sociòleg Boaventura de Sousa Santos, un dels més grans promotors del Fòrum Social Mundial en el món, va dir que és la memòria del futur, fent èmfasi que cap ciutat podria ser més significativa per celebrar la memòria del FSM que Porto Alegre. “Cada moviment social, tots els que treballen amb els moviments socials, se senten a casa en Porto Alegre. La ciutat està aliada a les bones causes, la lluita per la democràcia. El món progressista se sent a casa a Porto Alegre “, diu el sociòleg.
El proper Fòrum Social Mundial es durà a terme el gener de 2012 a Porto Alegre, i serà temàtic i Metropolità i Internacional, un esdeveniment preparatori a la Conferència Rio +20 que tindrà lloc el juny de l’any per discutir models de desenvolupament sostenible per al futur del planeta.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.