Plurilingüisme

STEPV estudia recórrer l’ordre de creació de la xarxa de centres plurilingües

El Sindicat ha posat en marxa una campanya en els centres docents per advertir dels perjudicis de l’ordre a l’ensenyament en valencià.

18 / 04 / 2011 | Intersindical

Divendres passat es va publicar en el DOCV l’ordre que regula la xarxa de centres plurilingües. STEPV va criticar aquesta ordre en les meses de negociació, entre altres coses, perquè margina l’ensenyament en valencià (no té en compte els programes lingüístics que s’apliquen en els centres) i perquè permet a l’alumnat a examinar-se en en qualsevol llengua oficial. A més, amb aquesta ordre es perd una nova oportunitat per a co

La xarxa de centres plurilingües, tal i com està dissenyada, desvirtua els programes lingüístics que s’apliquen des de fa anys i no garanteix en absolut l’objectiu d’adquirir les mateixes competències lingüístiques en les dues llengües oficials, com assenyala la Llei d’Ús i Ensenyament en Valencià.
Per tot això, el Sindicat està estudiant presentar un recurs contra l’ordre perquè altera el disseny dels programes lingüístics dels centres que ni tan sol té en compte.
A més d’aquesta ordre, s’ha d’afegir la modificació dels programes d’incorporació progressiva que consisteix en limitar les matèries que s’imparteixen en valencià a l’assignatura de valencià i, com a màxim, a una altra, quan fins ara es poden extendre a més matèries.
El Sindicat també critica que l’administració ha posat molts impediments aquests darrers cursos per a l’extensió dels programes lingüístics en valencià als centres que ho han sol·licitat.
Davant de totes aquestes agressions a l’ensenyament en valencià, STEPV ha posat en marxa una campanya en els centres docents sota el lema “El valencià és de llei. Que no et (re)tallen la llengua”, en què s’explica les conseqüències d’aquestes noves normatives i demana als claustres i els consells escolars que es posicionen contra la modificació dels PIPs i pel consens en el disseny d’un model d’ensenyament plurilingüe al País Valencià. Els materials de la campanya són un tríptic explicatiu i un Allioli sobre la situació de l’ensenyament en valencià arran de l’informe elaborat pel Sindicat i presentat recentment a l’opinió pública.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.