Notícies

STEPV presenta el seu informe sobre el valencià davant el Comité d’experts de la Carta Europea

Una delegació del Comité d’experts de la Carta Europea de les Llengües regionals o minoritàries es va reunir a València el 5 de juliol amb representants de diverses organitzacions per a rebre informació sobre el terremy de la situació de la llengua al País Valencià.

09 / 07 / 2011 | Intersindical

En la reunió, Rosa Roig, en representació d’STEPV, va exposar les conclusions de l’informe «De l’entrebanc a la involució» sobre l’ensenyament del i en valencià de l’any 2011. En l’informe, STEPV constata els desequilibris amb què s’aplica la Llei d’ús i ensenyament (LUEV) en funció dels territoris, les etapes educatives i la titularitat pública o privada dels centres, i denuncia els símptomes de retrocés que ha detectat en els darrers anys en l’extensió i consolidació del valencià en el sistema

En la reunió també hi van intervindre representants d’Acció Cultural del País Valencià, de la Universitat de València, de l’associació El Tempir d’Elx i d’Escola Valenciana. El Comité d’experts elebora un informe triennal sobre l’aplicació de la Carta europea de les llengües que ha de sotmetre a la consideració del Consell d’Europa, el qual dictaminarà sobre les mesures adoptades en l’aplicació de la Carta en els països que l’han suscrita.
Resum de la intervenció i recull de premsa




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.