logo_intersindical

Intersindical Valenciana > Política lingüística > Hemeroteca

Informe de la Unitat per a l’Educació Multilingüe de l’IIFV sobre el decret de plurilingüisme

Informe de la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant i la Universitat de València de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana (IIFV) sobre l’esborrany de decret de plurilingüisme, fet públic per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

27 / 10 / 2016 |

El sistema educatiu és una peça clau en tota política lingüística que es propose l’extensió de l’ús social del català, en un entorn multilingüe, obert i dinàmic. Convertir l’escola en una eina de primer ordre per al redreçament de la nostra llengua és condició necessària a fi d’ampliar l’espai social del valencià. Però això no és suficient. Cal que el treball a les aules estiga avalat pel paper progressiu del valencià com a motor d’una societat multilingüe, més culta i igualitària. És a dir, cal que el valencià dispose d’un nou marc normatiu, adequat al context actual; que tinga el suport d’institucions, agents socioeconòmics, creadors culturals i líders d’opinió; que es dote d’uns bons mitjans de comunicació social i amplie el seu pes en el comerç, els espectacles, l’esport i les activitats lúdiques. En definitiva, cal un impuls col·lectiu perquè el valencià recupere el carrer i esdevinga un nexe d’unió per a tots els valencians sense exclusió.
Continua llegint l’informe en PDF.


Publicat en | 27 / 10 / 2016

Següent següent anterior Anterior


Deixa un comentari

Normes d'us: Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana. / No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes. / Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles. / Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats. / No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat. / Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.
El més recent