Alternatives

Crida a la Trobada d’Unitat Populat de la Ciutat de València

23 / 01 / 2015 | Intersindical

Les lluites contínues dels últims anys contra el desmantellament dels drets socials, les reformes laborals, el feixisme, la defensa dels drets de les persones immigrants, els atacs a la nostra llengua, contra la monarquia, l’especulació urbanística, la corrupció, la repressió policial, la sobirania alimentaria, per la independència dels Països Catalans, etc. ha fet coincidir als carrers, places i assemblees de la nostra ciutat, a un ampli i plural conjunt de persones i organitzacions diverses.

Recentment, han aparegut iniciatives electorals per començar a posar en contacte i coordinar tota aquesta multiforme pluralitat de persones i organitzacions. No obstant, tot i tractar-se d’iniciatives necessàries, el seus objectius estrictament institucionals les limita, podent comportar el perill d’acabar reorganitzant i reorientant els efectius de la lluita popular únicament cap a les institucions, desproveir-les de les seues formes originàries d’autoorganització, autogestió i mobilització popular.

Per aquest motiu, considerem necessari que, paral•lelament a la implicació o no de les diferents persones i organitzacions en plataformes electorals populars unitàries que, sens dubte, poden comportar una major democratització del sistema, cal que de manera complementària els moviments socials construïm espais propis de coordinació i reflexió teòrica i pràctica per fixar temes prioritaris i les línies comunes d’acció política, que ens permeten mantenir l’autoorganització popular, la creació de pràctiques i quotidianitats alternatives que li disputen el sistema de relacions socials al Poder i el conflicte als barris, places i carrers. En resum, reflexió i coordinació per a construir eines de lluita compartides i de poder popular des del carrer per capgirar el sistema.

La Trobada per la Unitat Popular l’entenem com l’inici d’aquest procés de discussió i reflexió per teixir, construir i donar sentit a aquest objectiu. El procés és accelerat, les esperances són moltes i les possibilitats de la lluita institucional, cap a la que sembla que s’estan redirigint tots els esforços, limitades si no existeix a la vegada, un moviment popular amb autonomia, fort, organitzat i mobilitzat.

La Trobada per la Unitat Popular és, doncs, una invitació a crear aquest espai de debat estratègic, tasca a la qual cridem i convidem a participar, el proper 14 de febrer de 2015, totes les persones i col•lectius compromeses amb la construcció d’una altra València en el marc d’un societat democràtica i amb justícia social.

 

 

 




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.