Solidaritat i pau

Denunciem les amenaces paramilitars rebudes per exiliats colombians a Espanya.

15 / 06 / 2017 | Vicent Mauri

La Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia expressa el seu més enèrgic rebuig i la més profunda preocupació per les amenaces rebudes per militants del Partit Comunista Colombià en situació d’exili a Madrid, en nom de les autodenominades Autodefenses Unides de Colòmbia (AUC).

El passat Divendres 9 de juny de 2017, el Sr. Nelson Javier Restrepo Arango, advocat defensor dels drets humans i membre del Partit Comunista Colombià resident a Espanya, va rebre en el seu domicili a Fuenlabrada (Madrid) una nota signada per les AUC amb un contingut altament amenaçant. En la mateixa, advertien a “comunistes i guerrillers colombians a Espanya” que han estat “declarats objectiu militar” d’aquest grup paramilitar. En el missatge arriben fins i tot a assegurar que “els partits socialistes i comunistes els ajuntaments que els financen amb treball cooperació internacional i els que col·laboren els van a veure morir”.

En dies anteriors, el Sr. Retrespo Arango havia rebut missatges amenaçadors al seu perfil de Facebook, amb textos com el següent: “[T] otes les rates comunistes han de morir a cops. Per una Colòmbia lliure de comunistes si al empalament d’ells “. Així mateix, membres del seu entorn familiar han estat rebent trucades telefòniques en què, en contestar, no hi havia resposta de part de qui establia la trucada.

Aquests incidents no són sinó una extensió de les amenaces que militants de partits d’esquerres, líders socials i comunitaris, així com defensors i defensores dels drets humans reben de forma reiterada a Colòmbia per part de grups paramilitars. Des de la Coordinació Valenciana de Solidaritat amb Colòmbia rebutgem tota forma d’amenaces i actes de violència contra la vida i la integritat de persones colombianes, on sigui que aquestes es trobin.

No obstant això, donat el cas excepcional que l’objectiu d’aquestes amenaces es troba en territori espanyol, la nostra sol·licitud d’acció s’adreça tant a autoritats colombianes com espanyoles. Per això, instem a les institucions pertinents a la República de Colòmbia i l’Estat Espanyol a investigar aquestes amenaces per tal d’identificar els autors dels missatges, i a prendre les mesures necessàries per a garantir i fer respectar els drets humans consagrats en els tractats internacionals que tant la República de Colòmbia com l’Estat Espanyol han ratificat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.