Migració i refugi

Dos immigrants denuncien haver rebut pallisses després d’un intent de fuga al CIE de Sapadors

22 / 10 / 2013 | Intersindical

Dos immigrants d’origen algerià han denunciat que diversos interns van patir insults racistes, vexacions i agressions físiques de la policia al Centre d’Internament d’Estrangers ( CIE ) de València, després de l’intent de fugida d’un d’ells a la matinada del divendres 18 de octubre al dissabte 19. Així mateix, asseguren que la policia ha intentat que impliquen les ONG que realitzen tasques d’acompanyament als immigrants del CIE en l’intent de fugida oferint tracte de favor a canvi d’acusar als voluntaris d’introduir objectes perillosos .

Segons les denúncies que Sekkal Mohammad Nouredine, de 20 anys d’edat, i Amine Mourdani, de 22, van interposar al jutjat d’instrucció ahir diumenge, 20 d’octubre, tots dos van rebre puntades, cops de puny i insults com “moro de merda” o “fill de puta “després de la veu d’alarma de la policia per un intent de fuga.

Els dos immigrants relaten que els agents de policia, després de descobrir que el primer havia intentat fugir, van començar a colpejar als seus companys -entre els quals es trobava Mourdani - . Quan Nouredine va tornar a la seva cel per si mateix, els policies es van tirar sobre ell i el van mantenir a terra mentre li donaven cops de puny, li escopien i li insultaven i, un d’ells, li posava la bota al coll fins dificultar la respiració, segons consta en la denúncia. Més endavant, van portar a la cel · la d’ aïllament on va dormir a terra sense més roba que uns pantalons curts.

D’altra banda, Mourdani explica en la seva denúncia que, després de l’alerta per la fuita del seu company d’habitació, els agents li van pegar a l’espatlla, li van treure del llit i li van tirar a terra i li van trepitjar el coll mentre li cridaven ” et mato, et mato ” .

El jove algerià assegura, a més, que, l’endemà, un agent de policia li va demanar que acusés a les ONG que visiten el CIE periòdicament d’introduir unes alicates i una fulla perquè els interns es fuguessin i, que, si ho feia, “em ajudarien a sortir”.

Tant Nouredine com Mourdani han sol · licitat en les seves denúncies que s’investiguen els fets , que s’estudien els enregistraments del sistema de videovigilància a les hores assenyalades, que identifique els agents que van cometre les agressions i que es cride a declarar tant als testimonis com a ells mateixos.

Aquestes denúncies es produeixen dies després que dos interns d’origen algerià feren públic que havien rebut agressions els passats dies 12 i 13 d’octubre després d’un intent de vaga de fam pacífica per protestar per la seva privació de llibertat.

Per tot això, la Campanya pel tancament dels Centres d’Internament d’Estrangers manifesta, de nou, la seva profunda preocupació pels fets al · legats en les denúncies presentades que atribueixen a agents de policia agressions i tractes vexatoris als interns del CIE.  Així mateix, la Campanya exigeix que s’obriga una investigació que permeta aclarir els fets denunciats i que es respecte el treball de les ONG que realitzen tasques d’acompanyament als interns. També reclama que no s’executen les ordres d’expulsió de les víctimes, ja que es impediria que la justícia puga actuar per determinar les responsabilitats d’aquests successos.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.