Política social

El Sindicat, en la mesa de les residències de majors

Intersindical Valenciana participa en la mesa per a la reforma de l’ordre d’autorització i funcionament de residències per a persones majors i centres de dia

08 / 11 / 2017 | Intersindical

El darrer dimarts 7 de novembre, una representació de la INTERSINDICAL VALENCIANA ha assistit a la segona Mesa convocada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. A través de les aportacions fetes pel Sindicat per a l’elaboració del nou reglament sobre centres d’atenció a persones majors: residències i centres de dia, han suposat ser ben rebudes per la resta de membres de la Mesa en un 90%.

Aquestes aportacions fetes pel sindicat aglutinen les de la darrera Mesa del 31 d’octubre com les remeses amb posterioritat al document de treball,  ressenyem les més importants proposades pel sindicat, són les següents:

  • Problemes de residents que no tenen roba.
  • La podologia i la perruqueria són serveis opcionals i no bàsics, la qual cosa implica que qui no té diners no pot accedir a ells.
  • Insuficient nombre d’habitacions individuals, i que produeix problemes de convivència a l’obligar a dos persones desconegudes a conviure juntes des del principi.
  • Necessitat d’actualitzar les ràtios de personal.
  • Problemes de cobertura de personal, tant de llocs vacants com de substitucions per baixes o vacances.
  • Diferències substancials de funcions i retribucions del personal de les residències amb el personal estatutari de la Conselleria de Sanitat. Aquest fet dificulta enormement la cobertura dels llocs de treball en les residències, tant públiques com les privades.
  • La manca d’implantació real i efectiva d’un sistema de qualitat com a eina indispensable de treball.

INTERSINDICAL VALENCIANA duu molt de temps incidint en aquest problema sense que l’Administració haja posat solucions a aquestes problemàtiques que afecten en el dia a dia de l’usuari.

A més, hem incidit en l’existència de barreres arquitectòniques, i en l’establiment dels serveis en funció del pressupostos. Considerem que cal fer-ho a l’inrevés, primer definir les necessitats de les persones majors i dels serveis que cal per a cobrir-les, i després dotar-los pressupostàriament.

A hores d’ara, en la INTERSINDICAL VALENCIANA estem treballant en les propostes de solució a aquests problemes, i d’altres que es plantejaren en les dos reunions, i amb la finalitat de que aquestes propostes donen solució, perquè que siguen incloses en la nova reglamentació de centres de persones majors.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.