logo_intersindical

Intersindical Valenciana > Moviments socials > Política social

Intersindical, en la mesa de centres de majors

16 / 11 / 2017 | Intersindical

El Sindicat aporta solucions en la Mesa d’elaboració del decret de centres de persones majors, que són acollides favorablement per l’Administració i resta de membres.


El darrer 14 de novembre es va tornar a reunir la Mesa per a l’elaboració del nou reglament d’autorització de centres de persones majors, principalment residències i centres de dia.

La Mesa, formada per representants de l’Administració, organitzacions sindicals, familiars d’usuaris, així com d’empreses privades, va donar suport a la majoria de propostes que va presentar INTERSINDICAL VALENCIANA, amb l’únic objectiu de millorar els serveis i amb l’atenció centrada en les necessitats de la persona major.
Entre altres propostes del Sindicat, la Mesa va acceptar les següents:

  • Implantació d’un Sistema de Qualitat amb protocols d’actuació que hui no existeixen i que resoldria nombrosos problemes.
  • Increment de places residencials i d’habitacions individuals per a respectar la intimitat del resident.
  • Increment del nombre de funcionaris per a valorar els expedients de dependència que ja formen una llarga llista d’espera.
  • Incloure en la cartera de serveis bàsics, amb caràcter gratuït, la podologia i la perruqueria, que fins ara eren serveis opcionals amb un cost econòmic al qual moltes persones majors no podien fer front per diversos motius i que provocaven situacions d’abandonament dels usuaris.
  • Increment de personal per a atendre a les persones majors, així com una major agilitat en les contractacions a fi de cobrir baixes laborals, vacances, etc.
  • Implicar al personal en la millora de l’atenció al resident.
  • Equiparar els salaris del sector amb els de la Conselleria de Sanitat amb l’objecte d’evitar la fugida dels professionals dels centres d’atenció als majors.
  • Manteniment de les instal·lacions i eliminació de barreres arquitectòniques.
  • Establiment del pressupost per a l’atenció a les persones majors en funció de les seues necessitats, i no a l’inrevés com passa en l’actualitat: que primer s’estableix una dotació econòmica i després s’estableixen els serveis per als què n’hi han diners i els que no es queden sense prestar.

 


Següent següent anterior Anterior


Deixa un comentari

Normes d'us: Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana. / No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes. / Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles. / Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats. / No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat. / Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.
El més recent