Política social

Intersindical Valenciana valora positivament avançar en un pacte per la salut mental

Presentació acord per la salut mental
Presentació acord per la salut mental
15 / 12 / 2016 | Intersindical

Una representació de la Intersindical Valenciana ha assistit a l’acte convocat pel President de la Generalitat Ximo Puig i que portava per títol Cap a un Pacte Autonòmic per la Salut Mental celebrat al Palau de la Generalitat.

En un primer moment ha presentat l’acte la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives Mònica Oltra qui ha ressaltat la importància de la ciutat de València com a pionera en la cura i atenció als malalts mentals de la mà del Pare Jofre allà pel segle XV.

A continuació el President Ximo Puig ha exposat les línies polítiques a seguir pel govern encaminades estes a no caure en la fàcil complaença de la compassió envers estes persones, sinó més bé buscar entre totes i tots el paradigma de la justícia social que permetrà l’ampliació dels drets d’aquestes persones. Aquest serà l’eix sota el qual participaran de manera transversal la Conselleria d’Educació, la Conselleria de Sanitat i en especial la Conselleria de d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Anuncia al mateix temps la creació de cinc nous Centres de Dia, dos a Alacant, dos a València i un a Castelló que seran atesos per 160 professionals i que es posaran en marxa en aquesta mateixa legislatura. 

A l’acte han acudit representants de les institucions que participen activament en l’atenció a estes persones així com familiars d’aquest col·lectiu.

Intersindical Valenciana ha mostrat una vegada més el seu suport i col·laboració envers aquest col·lectiu tan estigmatitzat dintre de la societat.

No obstant açò, el sindicat continuarà insistint en la necessitat d’un canvi polític real per transformar en la mesura del possible les condicions socials i laborals d’aquestes persones.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.