Moviments socials

MANIFEST DIA INTERNACIONAL CONTRA L’LGTBFÒBIA 2017

16 / 05 / 2017 | Intersindical

Intersindical dóna suport manifest contra LGTBfòbia 2017

El 17 de maig de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat del llistat de malalties mentals. Aquesta fita importantíssima per al col·lectiu LGTB va donar lloc al Dia Internacional de la lluita contra l’LGTBfòbia; de la defensa dels nostres drets i llibertats, contra tota la discriminació, pel dret a viure amb felicitat i en dignitat.

Vint-i-set anys després, però, la transsexualitat continua estant catalogada oficialment com un transtorn, el masclisme continua clarament visible, i l’estigma cap a la bisexualitat o les persones que conviuen amb VIH es perpetua.

Des de fa un mes, al País Valencià gaudim d’una avantguardista Llei Integral Trans, gràcies al suport majoritari de les Corts Valencianes. Ara, demanem una Llei contra l’LGTBfòbia que permeta acabar, amb una implicació social,  d’una vegada per totes amb l’LGTBfòbia a tots els àmbits: el Dret, la Salut, la Cultura, l’Ensenyament, els Esports…

L’LGTBfòbia continua sent un problema molt greu al món i cap territori no està exempt d’aquesta lacra. Des de les injúries, la invisibilitat i l’assetjament fins a les violacions correctives, els empresonaments o els assassinats, a mans tant dels governs com de les societats, les múltiples violències que patim lesbianes, gais, persones trans i bisexuals continuen produint-se, sovint sense que les societats democràtiques no els presten l’atenció necessària.

Aquest 17 de Maig volem exigir especialment a les institucions públiques de tots els nivells político-administratius que complisquen els compromisos internacionals i s’impliquen en el desbloqueig de la terrible situació que pateixen les persones refugiades, així com totes aquelles migrants que han arribat a València buscant noves oportunitats i una vida millor. Cap ésser humà no és il·legal, i des de Lambda, denunciem públicament i enèrgicament la deixadesa per part de l’Estat espanyol i la Unió Europea respecte a la crisi de les refugiades. Exigim que la Mediterrània torne a ser un pont entre cultures i societats, i no una tanca o un cementeri.

D’igual manera, exigim a les autoritats europees que acaben amb tots els tipus de discriminació que les persones LGTB i les nostres families patim al continent. Ja n’ha prou d’una Unió Europea només econòmica i al servei dels interessos de les classes dominants; volem una Europa on totes les ciutadanes i ciutadans puguen ser lliures i iguals; un continent orgullós i protector de la seua diversitat sexual, de gènere i familiar. Per això, demanem sancions immediates a països com Hongria o Polònia, i sobretot​ Ucraïna amb els seus camps de concentració per homes gais i bisexuals. S’ha d’actuar amb total contundència en estos països que estan arraconant la diversitat sexual i de gènere, en el seus camins cap a Estats autoritaris.  Front als nostres drets ni un pas enrere.

A l’Estat espanyol, exigim una implicació activa del Govern en minoria del PP en la lluita contra l’LGTBfòbia i l’aplicació immediata de mesures per a acabar amb les múltiples discriminacions i violències que patim, sobretot els sectors més vulnerables com les dones, el jovent, els menuts, la gent gran, així com les persones que conviuen amb el VIH. Exigim l’eliminació de l’assetjament escolar, per orientació sexual, identitat de gènere o composició familiar. Demanem a l’oposició espanyola, majoritària, que vigile el Govern i l’inste a complir aquestes mesures. També demanem a la diplomàcia espanyola que s’implique en la defensa dels drets del col·lectiu LGTB a la resta del món, i particularment a aquells territoris amb els quals compartim intensos vincles històrics, com ara el nord d’Àfrica, la resta d’Europa o Llatinoamèrica.

Des de Lambda, exigim el dret a ser com volem ser, amb independència de cap variable. Apostem per la defensa de la diversitat sexual, de gènere i familiar, el respecte a la qual és una condició irrenunciable per a una vertadera democràcia. Volem la fi de totes les violències, i desitgem i esperem que la societat continue recolzant-nos com porta anys fent-ho, degut als múltiples atacs que recentment hem rebut per part de moviments reaccionaris i ultraconservadors.

Per l’eradicació de totes les violències, igualtat real ja!




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.