logo_intersindical

Intersindical Valenciana > Moviments socials > Política social

Manifest unitari contra la Llei Mordassa

03 / 06 / 2015 | Intersindical

Els col·lectius i organitzacions sotasignants hem convocat, organitzat o donat suport a nombroses accions de protesta i denúncia els darrers anys, concentracions, manifestacions, escraxes, assegudes, vagues… No ho hem fet per divertiment o capritx, ni tampoc per negoci o professió. Ha estat sempre una acció ciutadana en compliment del nostre compromís ètic i polític davant tantes situacions injustes, i davant les insuportables polítiques que han fet els darrers anys d’Espanya el país amb més desigualtat d’Europa.

Hem fet sempre pràctica del pacifisme i de la no-violència, i de l’ús dels drets civils com a via d’actuació i treball per la reclamació de les nostres reivindicacions ciutadanes i socials, i mai hem representat una amenaça per a la seguretat ciutadana.

Malgrat això el Govern, per via del Ministeri d’Interior i les seues delegacions de govern, ha replicat sovint amb amenaces i actuacions repressives. De vegades amb la persecució del dret de vaga dels sindicats i dels treballadors i les treballadores. D’altres vegades amb repressió, amb centenars de multes davant les mobilitzacions d’estudiants com la Primavera Valenciana, amb detencions o amb sancions per la resistència pacífica als desnonaments, o d’ocupació d’oficines bancàries per les persones estafades amb les preferents o afectades per les hipoteques i fins i tot s’han dificultat les marxes per la dependència i s’han dut a terme molts d’altres atacs.

Ara amb l’ús despòtic de la seua majoria absoluta ha forçat en solitari un canvi legislatiu (lleis 1, 4 i 5/2015) per augmentar la repressió i tractar d’emmordassar i callar l’onada de protestes ciutadanes davant les retallades socials i el desmantellament generalitzat de drets. Aquesta nova legislació de seguretat representa en si mateix un “abús de dret”, i una recuperació de la major arbitrarietat administrativa per la via de multes i sancions i de la supressió de garanties judicials. És palesa una voluntat repressiva pròpia del passat, amb la pretensió de defendre i blindar una oligarquia corrupta i de protegir els seus interessos.
Tot un arsenal contra els drets civils especialment dissenyat també per actuar contra la gent més feble, i contra els col·lectius de persones que es vol doblegar, excloure o expulsar. Cal assenyalar que seran les persones immigrants en situació irregular les que patiran també especialment aquesta nova legislació per facilitar la seua persecució i expulsió.

Considerem que, en situacions com aquestes, el desafiament o la desobediència a una administració autoritària, no només resulta inevitable i forçosa, sinó que és també un deure ètic, i encara major quan les activitats reprimides estan lligades a la defensa dels drets de col·lectius exclosos, atropellats o agredits des del poder. “Una llei injusta no és llei” deia un famós pensador moral; uns altres temps i d’altres moviments han viscut moments semblants.

Nosaltres volem mirar de front l’amenaça i el desafiament de les decisions del govern. Per això estem obligats a posar dempeus un seriós compromís de solidaritat popular i d’ajuda mútua. En conseqüència, les organitzacions ciutadanes, els col·lectius socials, els sindicats i els partits polítics solemnement acordem:

1. Declarar que continuarem amb totes les nostres activitats de denúncia i protesta, sense acovardir-nos ni deixar-nos sotmetre per cap legislació injusta ni per l’autoritarisme de cap ministre d’Interior.
2. Un compromís de defensa mútua i de solidaritat davant de l’aplicació de les mesures contemplades a les lleis, 1, 2 i 4 del 2015, que entraran en vigor el pròxim 1 de juliol, a les persones participants en accions convocades per qualsevol de les organitzacions signants. En virtut d’aquest compromís, qualsevol organització o col·lectiu podrà demanar l’actuació solidària i col·lectiva de la resta d’organitzacions i col·lectius, les accions jurídiques i polítiques que es consideren oportunes i així ho acorden entre elles.
3. Així mateix ens comprometem a actuar solidàriament fins que totes les persones que puguen ser represaliades siguen amnistiades, amb l’anul·lació total de totes les sancions ocasionades per aquesta legislació i les polítiques que l’anticipen.
4. Fem una crida general a l’afiliació de les nostres organitzacions i a la ciutadania valenciana al desafiament serè de l’autoritarisme, a l’exercici tranquil i sense por del drets de manifestació i de protesta i del dret d’expressió, davant de l’ús il·legítim i abusiu del poder de l’administració en benefici dels interessos i les polítiques partidistes. El dret a la resistència ha estat sempre una eina de construcció de societats més justes, i la germania i la solidaritat popular davant la tirania i els abusos del poder han format part del camí cap a la democràcia real. En aquest camí no retrocedirem.

Primera relació d’organitzacions signants: Intersindical Valenciana, Acció Cultural País Valencià, Acontracorrent , Assamblea Contra la Repressió i Per les Llibertats (Ass. Micalet), ATTAC , AA VV Natzaret, Campanya CIE’s NO, Campanya No al TTIP, Cedsala, CCOO, CGT, CNT, Comité empresa RTVV, Compromís, Constituients, Coordinadora Profesores i Profesors Interins, Democracia Real Ja Valencia, Ecologistes en Acció, Entrepobles, Escola Valenciana, Espai Alternatiu, Esquerra Unida del País Valencià, FAPA Valencia, Iai@-flautas Valencia, Lambda, col.lectiu de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, Marxes per la Dignitat, Mil de Nou, Plataforma Contra la Impunidad, Plataforma Afectades per les Hipoteques, Plataforma Pel Dret a Decidir, Plataforma Ciutadana Auditoria del Deute, Poble Lliure, Podemos, PSPV-PSOE, Red Solidaridad Popular, So de Pau, Una persona un arbre, València En Comú y el 15-M Montolivet i 15-M l’Olivereta


Següent següent anterior Anterior


Deixa un comentari

Normes d'us: Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana. / No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes. / Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles. / Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats. / No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat. / Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

Marco Llerena, de la Intersindical Valenciana, signant el manifest contra la Llei Mordassa


El més recent