No més morts a la mar

#SOSEurope

10 / 10 / 2014 | Intersindical

Les polítiques migratòries de la UE fiquen vides en perill

Aquest any, 130.000 persones han intentat arribar a Europa per el mar, fugint de conflictes, persecució i pobresa. Per desgracia, entre gener i setembre son més de 2.500 els homes, dones, xiquets i xiquetes que han perdut la vida en el intent. El número exacte mai es podrà saber ja que hi ha molts coses que es perden al mar, moltes morts que cauran inevitablement al oblit.

“Quan es va afonar la barca, no trobava els meus amics. Em preguntava: On estan? Llavors vaig trobar a Omar, però hi havia altre amic que no apareixia per cap lloc. Vaig voler ajudar als demés, però no vaig poder. Òmar i jo ens vam ajudar mútuament, però va ser difícil nadar durant hores. En el aigua, tot el mon buscava familiars i amics”.  Mohammed, refugiat sirià de 21 anys, va contar el seu testimoni a Amnistia Internacional. Mohammed i altres 400 persones viatjaven a un vaixell que es va afonar el 11 de octubre de 2013 a unes set milles de la illa de Lampedusa (Italia).

Tots els anys, els conflictes, la persecució i la pobresa obliguen a milions de persones com Mohammed a abandonar els seus habitatges a tot el món. Un percentatge molt menut busca refugi o una vida millor en els estats membres de la Unió Europea que, per altra banda, estan cada volta més decidits a impedir-los entrar. En els últims anys, no han deixat de alçar tanques (reals i invisibles) que han fet les coses encara més difícils a qui, desesperats, arrisquen la vida per començar el viatge.

Les polítiques migratòries de la UE fiquen vides en perill. El cost humà es incalculable.

¡ACTÚA! Exigeix a Mariano Rajoy que utilitzi la seva influencia per a que la UE:

• Reforce les operacions de cerca i salvament en el mediterrani i en el mar Egeu.
• Obriga rutes legals i segures per a evitar que persones que fugen del conflicte i persecució es vegen obligades a començar viatges perillosos.
• Deixe de cooperar amb països que violen els drets humans per a que estos països restringeixin els fluxos migratoris cap a la Unió Europea.

https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/espana-migracion-jul14/

Envia el teu propi vaixell de salvament:
Com tu, no volem vore més morts a la mar. Per això, et demanem que ens ajudes a recordar a Rajoy que rescatar a les persones deu estar al davant de la protecció de fronteres. Construeix el teu propi vaixell de paper amb el missatge #SOSEurope i envia lo a través de Twitter utilitzant la etiqueta #SOSEurope.

https://www.es.amnesty.org/actua/acciones/espana-migracion-jul14/unete-campana-barcos/

https://www.youtube.com/watch?v=3to-a3bc6FA




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.