Moviments socials

Solidaritat activistes pro drets humans de Guinea

22 / 05 / 2017 | Intersindical

Les autoritats de Guinea Equatorial van detenir el passat mes d’Abril a Enrique Asumu i Alfredo Okenve, que presideixen el Centre d’Estudis i Iniciatives per al Desenvolupament (CEID), el principal grup de drets humans del país.

Les organitzacions que han expressat la seua preocupació per la detenció són Human Rights Watch, EG Justice, Publiquen el que Paguen, Transparència Internacional, la CNUCC, la Conferència Internacional Contra la Corrupció i Amnistia Internacional

“Les autoritats tenen un llarg historial de fustigament, detencions arbitràries i ingerència en general en el treball dels defensors i defensores dels drets humans de Guinea Equatorial”, ha explicat Tutu Alacant, director executiu de EG Justice, organització que vigila els abusos contra els drets humans al país.

“Aquest últim incident posa de manifest que les autoritats estan disposades a trepitjar la legislació del país amb tal d’intimidar i silenciar als dissidents.”

Guinea Equatorial s’ha vist esguitada per escàndols de corrupció, exacerbats per la falta de transparència al voltant dels ingressos procedents dels recursos naturals. -La suspensió de la principal organització del país dedicada a promoure la transparència i el respecte dels drets humans i la detenció de la seva direcció són una mala senyal pel que fa al compromís del govern amb la lluita contra la corrupció-, han manifestat les set organitzacions.

El govern de Guinea Equatorial ha presentat una sol·licitud per sumar-se a la Iniciativa per a la Transparència de les Indústries Extractives (EITI), que agrupa a governs, empreses i grups no governamentals amb la finalitat de promoure una millor governança dels països rics en recursos, fomentant el debat públic sobre l’ús dels ingressos procedents del petroli, el gas i la mineria. La EITI disposa que els governs membres han de “assegurar-se que la societat civil gaudeixca d’un context propici” i “abstenir-se de dur a terme accions susceptibles de limitar o restringir el debat públic sobre la implementació del EITI”.

Les autoritats de Guinea Equatorial han de deixar immediatament en llibertat a aquests dos homes que presideixen el principal grup de drets humans del país.

Pots veure la informació completa en:
https://www.es.amnesty.org/en-que-estamos/noticias/noticia/articulo/guinea-ecuatorial-libertad-para-defensores-de-los-derechos-humanos/
https://www.es.amnesty.org/en-que-estamos/paises/pais/show/guinea-ecuatorial/
Actua compartint-la a les xarxes socials




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.