Moviments socials

Contra els paradisos fiscals

Aquest dilluns 3 d’abril, Dia d’Acció Global contra els Paradisos Fiscals, es presenta a València la “Campanya per la Justícia Fiscal”.

02 / 04 / 2017 | Intersindical

La campanya està promoguda per l’Associació Valenciana per al Foment de l’Economia del Ben Comú, ATTAC PV, CCOO PV, Coordinadora Valenciana de ONGD, Xarxa EAPNCV, Front Cívic, Gestha, Intersindical Valenciana, Pobresa Zero, Xarxa Enclau, UGT-PV i Oxfam Intermón.

Aquesta campanya naix des de la unió de les 12 entitats que la componen, i de totes aquelles persones, col·lectius i organitzacions als quals representen, que s’han aglutinat sota l’objectiu comú de mobilitzar a la societat i exigir als governs mesurades reals contra la xacra social de l’evasió i la elusió fiscal i posar fi als paradisos fiscals.

Convoquem una concentració el 3 d’abril a les 19h a la plaça dels Pinaços de València, baix el lema “Acabem amb els paradisos fiscals”. Tanmateix, fem una cridea a la societat en el seu conjunt a organitzar-se per a donar una resposta contundent i inflexible contra els Paradisos Fiscals, exigint a més als nostres governants que emprenguen accions per anar avançant en el camí de la seua necessària abolició, entre elles:

  • Pressionar des de tots els àmbits administratius, començant des dels municipis, que s’aproven mocions en què es declaren ZLPF (Zones lliures de paradisos fiscals) .
  • Exigir que la Llei de Contractació Pública, actualment en tràmit parlamentari, incorpore criteris per a impedir concursar a empreses o bancs vinculats en paradisos fiscals, en la línia de la iniciativa Zones lliures de paradisos fiscals.
  • Reclamar als nostres representants polítics que pressionen a la Unió Europea perquè s’imposen sancions que penalitzen els països o territoris que conserven el secret bancari i l’opacitat en la propietat de les societats, en perjuí de les arques públiques dels estats, així com aquells països que utilitzen el seu sistema tributari per a realitzar dumping fiscal.
  • Obligar a les empreses i corporacions a què informen anualment de les seues inversions, beneficis i impostos pagats país per país, i no globalment com actualment passa, de manera que no puguen amagar els seus beneficis reals.
  • S’ha d’exigir un ITF (Impost a les transaccions financeres) capaç de dissuadir l’enorme flux especulatiu que es negocia des d’aquets refugis opacs.


Demanem transparència i comptes clars. Són les elits polítiques i econòmiques les que dominen i s’aprofiten d’un sistema corrupte, afavorit per l’opacitat dels paradisos fiscals.

​Els seus paradisos fiscals, els nostres inferns socials!

Els paradisos fiscals vulneren els nostres drets i soscaven la democràcia

Els HT de la campanya i dels dies d’acció global són:

#ForaParadisosFiscals
#FueraParaísosFiscales
#EndTaxHavens




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.