Drets democràtics

17 de maig: Dia contra la LGTBfòbia

16 / 05 / 2015 | Intersindical

DIA INTERNACIONAL CONTRA L’HOMOFÒBIA, TRANSFÒBIA i BIFÒBIA.
El 17 de Maig es celebra el Dia Internacional contra la LGTBfòbia. La data coincideix amb la de l’eliminació fa ja 25 anys, de l’homosexualitat de la llista de malalties mentals de l’Organització Mundial de la Salut.
No ocorre el mateix amb la Transsexualitat, que a dia encara hui segueix estant inclosa com a malaltia mental en aquesta llista.

Des de l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical, volem recolzar tots els actes organitzats pels col·lectius de lesbianes, gais, transexuales i bisexuales de tot l’Estat per a rebutjar la permanent discriminació i l’odi secular que encara pateixen aquestes persones i la constant vulneració dels seus drets ciutadans.
Som conscients de la necessitat de seguir treballant per eradicar un entorn fòbic que estigmatitza i margina a les persones per la manera de ser, desitjar i estimar.
Reafirmem el nostre compromís, com a organització sindical de vetlar pels drets dels i les treballadores, també en aquest àmbit. Si gran part de la nostra a acció sindical es realitza en espais que haríen de ser especialment sensibles i buscar estratègies per a eradicar la lgtbfòbia, com educació, sanitat o administració pública, encara queda molt per fer. Ideologia i moral heterocéntrica i mascliste marquen el dia a dia dels centres de treball, no solament en el que a relacions laborals es refereix, sinó també en el que concerneix al funcionament de les institucions.
Reafirmar aquest compromís implica començar per nosaltres mateixes, com a organització, com a col·lectiu humà, que a priori no està lliure d’un llenguatge i d’unes actituds que poden caure en allò que rebutgem. Hem d’anar més enllà del paper i realitzar un exercici introspectiu d’anàlisi, i si escau, d’autocrítica. Obrir el camp d’inquietuds intel·lectuals a altres reflexions, les vinculades a altres teories i dinàmiques que poden traslladar-se al nostre bagatge ideològic i al nostre repertori d’accions.
Aquest compromís amb la lluita contra l’homofòbia, transfòbia i bifòbia és un immillorable exemple de com poden entrellaçar-se treball sindical i soci-polític. És una dels nostres senyals d’identitat.

L’Organització de Dones de la Confederació Intersindical, des del compromís amb la defensa i extensió dels drets humans i ciutadans condemna i denuncia tots els dies de l’any la discriminació, persecució i criminalització de les persones lesbianes, gais, transexuales, bisexuales i intersexuales, així com de les lleis que institucionalitzen aqueixa situació, en qualsevol lloc del món, treballant per la seua eradicació.

Organització de Dones de la Confederació Intersindical




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.