Finançament

25 d’abril, pels nostres drets socials, laborals i econòmics

Per la mobilització social contra l’espoli fiscal i l’infrafinançament

24 / 04 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana, sindicat de classe i valencià, autònom i assembleari, commemora el 25 d’abril reivindicant els drets socials, laborals i econòmics de les valencianes i valencians, fent una crida a la mobilització social unitària i plural contra l’espoli i l’infrafinançament i apostant per aprofundir en l’autogovern del País Valencià. El Sindicat critica que, mentre la inversió mitjana de l’estat se situa en 217 euros per habitant, al nostre país és de 150 euros per habitant, un fet que es repeteix any rere any afectant, molt negativament, les nostres condicions de vida i condicionant en nostre futur com a poble. Per això, defensa la necessitat d’una forta i massiva mobilització social, sostinguda en el temps, inclusiva, que supere els actes testimonials i puntuals que no han servit per frenar l’espoli fiscal i la manca d’inversions als quals ens sotmet el govern de Mariano Rajoy. Intersindical Valenciana reivindica un finançament just i una hisenda pròpia, és a dir tenir una Agència Tributària Valenciana amb plena capacitat per recaptar tots els nostres impostos: única garantia per poder dissenyar i portar endavant unes polítiques pròpies.

Per altra part, el Sindicat aposta per recuperar i aprofundir en els drets socials, laborals i econòmics de les treballadores i treballadors valencians i del conjunt de la societat valenciana per acabar amb les desigualtats socials, territorials i de gènere i avançar envers una societat més justa, més lliure i més igualitària. La situació social i laboral, més enllà de les dades macroeconòmiques i de la propaganda institucional, no és bona per a una gran majoria social per l’efecte de les polítiques neoliberals que s’estan portant endavant. Unes polítiques que han suposat: l’augment de la precarietat i temporalitat, la devaluació salarial, l’exili econòmic de la gent jove, la pèrdua de la cobertura de desocupació del 57,9% de les persones aturades, la bretxa salarial i la desigualtat de les dones al món laboral, la pèrdua de drets de les persones pensionistes, una alta taxa de temporalitat a les administracions públiques o l’externalització i privatització dels serveis públics. Unes polítiques que afecten greument les treballadores i treballadors valencians que tenen unes condicions laborals i econòmiques per sota de la mitjana estatal. Intersindical Valenciana considera que cal establir un Marc Valencià de Relacions Laborals i Prestacions Socials per a superar aquesta situació tan negativa del nostre mercat laboral.

Aquest 25 d’abril, també volem posar de relleu la necessitat urgent de la recuperació de la nostra ràdio i televisió al 100% de la seua potencialitat, després de 4 anys i mig tancades sense cap justificació. A més, Intersindical Valenciana comparteix la reivindicació de la xarxa Enllaçats per la Llengua per la constitució d’un espai comunicatiu compartit amb la resta de territoris que parlen la nostra llengua que assegure la reciprocitat de les emissions dels mitjans públics de tots els territoris que compartim llengua i la seua col·laboració i cooperació per impulsar la nostra llengua i la indústria audiovisual. Per al Sindicat també es necessària una Llei d’Igualtat Lingüística, l’augment de les partides destinades a l’ús i la promoció del valencià i l’establiment de la competència lingüística per l’accés a les administracions públiques complint els acords als quals va arribar el Consell amb la representació sindical del sector.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.