Drets laborals

28 d’abril. Per un treball segur i saludable!

Intersindical Valenciana commemora el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball

Commemoració del 28 d'abril a la Intersindical
Commemoració del 28 d'abril a la Intersindical
28 / 04 / 2018 | Intersindical


Intersindical ha realitzat un acte commemoratiu el 27 d’abril per honrar la memòria de totes les víctimes dels accidents de treball i les malalties professionals.

Reivindiquem més recursos en prevenció i plans que previnguen accidents i malalties professionals

Al País Valencià, els accidents laborals van créixer, tant en el treball com in itinere, dónes del 2013 fins al 2017 perquè s’ha donat o empitjorament de les condicions de treball i la taxa de precarietat és elevada. Dels 45.319 accidents de treball, 53 casos van ser accidents mortals; 6.883 accidents in itinere, d’ells 12 van ser mortals. Les malalties professionals també van créixer amb un total de 6.683.

Reivindiquem més recursos en prevenció i millor gestió, amb plans que previnguen els accidents en el treball i malalties professionals, acabar amb la col·laboració de les Mútues en les prestacions per contingències professionals. Lluitem contra la precarietat, per aconseguir treballs decents que garantisquen els drets laborals i socials, la salut i la vida de totes les persones treballadores. Necessitem compromisos reals amb la seguretat i la salut laboral, perquè amb la salut laboral no es juga.
Per tot això, Intersindical Valenciana ha programat i realitat un acte amb lectura de Manifest avui 27 d’abril a les 14 hores en la seua seu de València, C/ Juan de Mena 18, baix.

Manifest del 28 d’abril

Jornada de Salut Laboral

Ahir mateix es va celebrar una Jornada de Salut Laboral el seu títol Compartint experiències en Prevenció: per un treball saludable, organitzada per l’Àrea de Salut Laboral i Medi ambient i l’Escola Sindical de Formació Melchor Botella (ESFMB). En la Jornada s’ha tractat i debatut temes relacionats amb les competències de les delegades i delegats de prevenció i les dificultats amb les quals es troben, la incidència dels factors psicosocials en la qualitat de vida laboral, el funcionament de la Inspecció de treball i Seguretat Social, les dones i la salut laboral, i el 28A Dia Internacional de la Salut Laboral.

Hem reclamat, que es complisca la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, la reducció d’accidents laborals i malalties professionals, l’eliminació de la precarietat en el treball. Hem mostrat la nostra indignació, per l’augment dels accidents laborals mortals, i clamat contra la sentència de “la manada”.

Per tot això, Intersindical Valenciana demana que totes les treballadores i treballadores exigim els nostres drets i justicia de verdad.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.