Drets de les dones

8M, Intersindical Valenciana convoca la vaga feminista de 24 hores

06 / 03 / 2018 | Intersindical

Intersindical Valenciana va formalitzar la convocatòria de vaga de 24 hores, el passat 13 de febrer, davant de la Direcció General de Treball i Benestar Laboral, per donar compliment al mandat de les assemblees del moviment feminista estatal i valencià. Una vaga laboral, estudiantil, de cures i consum, on les dones són les que han de tindre el més absolut protagonisme i visualització.

Per Intersindical Valenciana, hi ha més que motius, des del món del treball, per fer la vaga feminista:

-l’existència d’una bretxa salarial de més del 25% al País Valencià (superior a la mitjana estatal i europea);
-la precarietat laboral, que s’agreuja més en els sectors més feminitzats, amb més atur, més temporalitat i més treball a temps parcial, cosa que té com a conseqüència pitjors prestacions durant la vida laboral i la jubilació;
-l’assetjament sexual al lloc de treball, que hauria de ser reconegut com a accident laboral, incloent l’assetjament sexual que patim de camí al treball o tornant a casa del treball;
-les deplorables condicions de feina de les treballadores de llar, especialment les internes (majoritàriament migrants), que són més pròpies d’un sistema d’esclavitud;
-el tracte diferencial que reben les dones que tenen una discapacitat reconeguda, causada per accidents laborals i malalties professionals: aquestes dones reben un tractament assistencial en lloc d’una opció d’inserció laboral i normalització de la vida social.

Intersindical Valenciana considera que per acabar amb aquesta situació cal articular tota una sèrie de mesures legislatives com ara:
- la derogació de la Reforma Laboral i de la Llei d’Estrangeria;
- l’abolició del treball intern;
- la implantació de permisos per naixement i adopció iguals, obligatoris i intransferibles per a totes les persones;
- l’abolició de la bretxa salarial, amb la promulgació d’una llei d’equiparació salarial similar a la islandesa.

El Sindicat ha posat en marxa tota una sèrie d’iniciatives – vídeos, cartells, assemblees, visites centres, debats…- per informar sobre la vaga feminista i per animar les dones a participar activament en la seua organització als centres de treball, i a tots els àmbits de la societat, per garantir el seu màxim seguiment i èxit.

Finalment, Intersindical Valenciana fa una crida a les dones per sumar-se a totes les acccions unitàries convocades pel moviment feminista, les concentracions, manifestacions i la vaga feminista del 8 de març.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.