Drets de les dones

Celebrem la retirada de la contrareforma de la llei de l’avortament

24 / 09 / 2014 | Intersindical

Intersindical Valenciana valora positivament la retirada de l’avantprojecte de Llei Orgànica de “Protecció del Concebut i els Drets de l’Embarassada” redactat pel Ministeri de Justícia, Gallardón, anunciada ahir pel President del Govern ” per no haver trobat el consens suficient per a traure-ho avant”.

Desde l’anunci de la contrareforma de la llei de l’IVE actual, hem mostrat el nostre rebuig per atemptar contra els drets de les dones, drets humans. El text -nascut de la misogínia, des dels sectors més reaccionaris de l’església i l’estat- ens subordinava de nou a criteris de qui no ha de decidir sobre els nostres cossos, agreujant les discriminacions de gènere i de classe. Perquè només les dones amb recursos econòmics haurien pogut avortar sense deixar-se la vida en açò.
Per molts motius hem denunciat el despropòsit del text i convocat i participat en mobilitzacions, tant a nivell de pais, com de l’estat.

Ara hem de continuar alerta, ja que – a més d’estar en el tribunal constitucional la llei actual- Rajoy anuncia que reformaran l’actual normativa per a assegurar que les menors de 16 i 17 anys necessiten del consentiment de pare, mare o persones tutores per a interrompre el seu embaràs. També apostarà per un Pla de Protecció de la Família que veurà la llum, segons ha dit, abans de finals d’any.

Aquest govern no pot entendre que les dones són majors per a decidir sobre els nostres cossos, amb 16 o 17 anys, també. Respecte al pla per protegir a la familia,  ens preguntem en primer lloc a quin model es refereix i després en què quedarà tot, ja que segons la normativa desenvolupada en algunes autonomies com la valenciana, és discriminatòria i no ha servit per a ajudar a les families necessitades.

Encara que celebrem la dimissió de Gallardón i la seua retirada de la política, recordem que el text que es pretenia traure avant no és seu, sinó del govern del Partit Popular, que ho retira responent a un interés merament electoral, obviant i despreciant de nou els drets de les dones.

Intersindical està a favor de l’avortament lliure, segur, gratuït i dins de la sanitat pública, per la qual cosa sempre hem anat més enllà de la llei vigent. Continuarem en la lluita i insistim en la necessitat de participar en els actes al voltant del Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, per a continuar reivindicant que el dret a decidir si volem o no ser mares és nostre, de les dones.

Una batalla guanyada per la lluita desde molts fronts i que ens dona més forces per a continuar endavant! El 28, totes i tots als carrers!


#28S #AvortamentLliure #NosaltresDecidim




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.