Mesa general de la Funció Pública

Congelació salarial en 2012, promesa de carrera en 2013 i negociació de l’horari

Dimecres passat, com ja us vam anunciar, es va reunir la Mesa General de Negociació del personal funcionari, estatutari i laboral, per tal de tractar sobre el Capítol I de la Llei de Pressuposts de la Generalitat per a 2012.

27 / 10 / 2011 | Intersindical

Com ja sabíem, van a congelar-nos el sou novament. Així, el Capítol I va a experimentar una reducció d’un 1,74%, repartit amb lleugeres variants en les diferents conselleries.
El conseller va voler sorprendre a la concurrència, potser per a llevar ferro a la congelació, tot anunciant que es començaria a cobrar la carrera prompte, arribant a afirmar que no descartava que fora en 2013. Sense llevar-li credibilitat a les bones intencions del conseller, cal recordar que fa just ara dos anys, la llavors consellera de Justícia i Administracions Públiques va assegurar solemnement que es cobraria la carrera el següent gener… per a sis mesos més tard dir que no se podia pagar, però que la culpa era de Zapatero.
Per tant, ja veurem què passa d’ací un any i escaig. Tant de bo es complisca el que diu el conseller, però no cal il·lusionar-se, ni molt menys condicionar cap altra cosa a eixe anunci.
Intersindical Valenciana va exposar que el personal pot tindre clar que l’època és difícil, però que vol tindre una perspectiva d’eixida, saber quan es va a recuperar el que s’ha retallat en 2010 i congelat en 2011 i 2012, la qual cosa suposa un 7,5% de mitjana.
També, en la línia de compensar al personal l’esforç que se li està exigint, el Sindicat va proposar al conseller la negociació de la racionalització d’horaris, per tal de tancar els edificis més prompte i més vesprades. Entenem que així estalviarà en despeses corrents la Generalitat i el personal podrà conciliar millor la vida professional i personal.
Doncs bé, el conseller va agafar el guant i va dir que en menys de tres mesos obriran la negociació al respecte. Cal no llançar les campanes al vol: no sabem què poden entendre en el Govern per “racionalitzar” horaris, però nosaltres ho tenim clar: menys vesprades en els centres burocràtics i menys temps morts en altres centres de treball.
Meses sectorials
Intersindical Valenciana va reclamar la convocatòria de les meses sectorials de Justícia i de Funció Pública, convocatòria anunciada com a imminent en l’anterior Mesa General de 6 de setembre. En el cas de la de Funció Pública, per a tractar, a més de l’assumpte dels horaris, la modificació del Decret 175/2006, per a incorporar la jornada d’estiu i els permisos nous i també per a tractar sobre el compliment de l’Acord de febrer de 2008 en el que refereix a la convocatòria de concursos.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.