Mesa general de la Funció Pública

Congelen les retribucions per 5é any consecutiu

En 2015, es tornaran a congelar les retribucions. Les declaracions triomfalistes de la Generalitat diguent que “millorarem” les nostres retribucions no tenen cap suport en la realitat. Dir que és una millora cobrar la carrera professional completa -personal sanitari- o el 100% dels sexennis -personal docent- o una xicoteta part del que haurien d’estar cobrant de carrera professional -personal de l’Administració de la Generalitat-, és enganyar-nos de forma burda: en tot cas, s’estan retornant massa poc a poc els drets retallats durant anys.

EL CONSELLER MORAGUES UN MOMENT DESPRÉS DE SALUDAR LA REPRESENTACIÓ D'INTERSINDICAL EN LA MESA GENERAL
EL CONSELLER MORAGUES UN MOMENT DESPRÉS DE SALUDAR LA REPRESENTACIÓ D'INTERSINDICAL EN LA MESA GENERAL
30 / 10 / 2014 | Intersindical

El conseller va fer un discurs triomfalista, diguent que cada any que ha estat ell com a conseller, el personal ha guanyat més diners. No va dir cap mentida, és clar, però tampoc tota la veritat. El conseller ho és desde desembre de 2012, i s’apunta com a mèrit propi que en 2013 ¡cobràrem les pagues extres!! i que en 2014 es retallara un poc menys la carrera de sanitat i els sexennis d’educació, quan del Decret Vela hauria d’haver acabat els seus efectes el 31 de desembre de 2013.

Pel que fa al sector de l’Administració de la Generalitat, està previst l’inici de la carrera professional en gener.
Intersindical va plantejar algunes qüestions:
- Sobre la Carrera professional en el Sector de Justícia, el conseller va reconéixer que no està prevista en la llei de pressupostos de 2015 de la Generalitat cap consignació pressupostària a l’efecte.
- Paga extra: els Pressupostos Generals de l’Estat preveuen el pagament del 25% de la paga de 2012, i, d’altra banda, els tribunals estan reconeixent 14 dies al personal laboral, 44 al personal funcionari i la paga completa al personal de Justícia. I això mateix diu un acord de Mesa General, a pagar en gener. Els diners per al compliment de l’acord de la Mesa General de la Generalitat apareixen en els pressupostos valencians, segons digueren. En canvi, res no es preveu sobre l’altre 25%. Per què?
El conseller no ho va voler aclarir, es va refugiar darrere de frases com que “caldrà veure la tramitació parlamentària com deixa la redacció”, “segurament s’aclarirà”, etc. I és que el projecte de llei de Pressupostos de l’Estat diu que el pagament del 25% de la paga no serà d’aplicació... a les comunitats autònomes que no compleixen les previsions de dèficit i estan subjectes a plans d’estabilitat. Com la valenciana!!!
- Ofertes públiques de tots els sectors per a 2015: El projecte de LPGE diu 50% de la taxa de reposició, amb una redacció complicada que permetrà convocar el 100% d’alguns sectors sempre que el conjunt de l’Administració no convoque més del 50%. Conforme quede la LPGE, es transpondrà directament. Es continuarà perdent un altre 50% de la reposició de 2014 respecte de 2013. Ni tan sols s’atura la pèrdua de treball públic.
Intersindical va fer una crida al conseller perquè liderara una reivindicació al respecte front al Govern central. Òbviament, va fer oïdes sordes. La política de retallar ocupació pública no té sentit en general en les Administracions, però és suïcida en Administracions com la Generalitat, amb un terç de les places ocupades per personal interí i una previsió de què el 25% del personal es jubilarà en els propers 10 anys!
Alhora, vam reclamar que la situació actual de la temporalitat no permet fer una altra cosa que ofertes públiques de consolidació d’ocupació, siga una extraordinària, com fou el famós pla d’estabilitat, o siga un pla d’ofertes de diversos anys. El conseller va parlar d’un pla d’ordenació de personal que contemple les conclusions del pla de reordenació de càrregues de treball (Pla RECETA) i la temporalitat. Massa poc esbossat com per a prendre-s’ho seriosament, va semblar una manera de tirar balons fora.
També vam recordar que està pendent parlar de:
- Decret de Teletreball. se’ns va dir que era una qüestió sectorial.
- Recuperació dels dies de lliure disposició i de vacances per antiguitat. Per un costat, volem que es reconeguen directament per la Generalitat els dies consolidats abans de juliol de 2012; d’altra banda, volem negociar un acord amb la Generalitat per a recuperar la resta. No hi hagué resposta a la petició.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.