Mesa general de la Funció Pública

Intersindical convoca una concentració contra una Mesa General decebedora

La Generalitat Valenciana ha convocat Mesa General de la Funció Pública per al dimarts, 1 d’octubre, a les 17h, a la Ciutat de la Justícia. En l’ordre del dia, canvis en la Llei d’Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana. Noves retallades de drets i cap indici de recuperació de les condicions de treball i retributives del personal. Intersindical convoca Concentració de protesta a les portes de la Mesa:

29 / 09 / 2013 | Intersindical

CONCENTRACIÓ
Ciutat de la Justícia, València
Dimarts, 1 d’octubre, 16:45 h

Aquesta no és la reunió que esperàvem

La reunió de la Mesa General té com a únic punt de l’orde del dia “Propostes normatives en matèria de funció pública per a incorporar a l’avantprojecte de Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat, per a l’exercici 2014”. Certament, aquesta no és la reunió que totes i tots esperàvem: aquella en què es certificara que no s’anava a prorrogar el Decret Vela, ni cap dels seus efectes, i que no va a ser substituït per cap altra mesura de retallada de drets o retribucions.

Per això, Intersindical Valenciana li dirà hui al conseller, en la reunió de la Mesa, que no s’amague darrere de “qüestions tècniques”, com el que argumentaran per a tractar de les seues propostes, i que comence a dialogar sobre la compensació que ens mereixem després de més de tres anys de retallades. Intersindical no aval·la cap acord ni cap pacte fins que el personal de la Generalitat no haja recuperat tot allò que se li ha furtat.

La conselleria argumenta que cal convocar aquesta reunió per separat de la de presentació dels Pressuposts (que se celebrarà, com sempre, a finals de mes) perquè cal presentar ja l’anomenada “llei d’acompanyament”, per qüestió del reglament de les Corts. Aquest fet ens dóna un altre motiu d’oposició: ja està bé d’utilitzar una llei instrumental per a legislar materialment. El PP està d’acord amb no fer-ho… quan està en l’oposició (igual que el PSOE, d’altra banda…). El que han de fer és tramitar una llei de modificació de la LOGFPV. Ah, no!, que es notarà que potser no ho feren tot tan bé com deien!

Les propostes normatives es refereixen a modificacions de la LOGFPV, i són:

Art. 40.3. Apartat 3: En la conselleria d’Educació podrà haver-hi llocs amb rang de cap de secció que guarden relació directa amb les
competències substantives del sector educatiu, clasificats per a la provisió per personal docent.

Art. 71. Vacances:
- Quan les vacances no puguen ser fruides, total o parcialment, per malaltia, podrán gaudir-se en el moment de la reincorporació de la baixA,  sempre que no hagen transcurregut 18 mesos des del final de l’any al que corresponen.
- Quan la causa és risc durant l’embaràs, risc durant la lactància natural, o coindidesquen amb els permisos de paternitat, maternitat i les ampliacions o el permís acumulat de lactaància, es podran gaudir quan finalitze la situació o el període de gaudi del permís, sempre que no hagen transcurregut 12 mesos des del final de l’any al que corresponen.

Art. 112. Adscripció temporal:
Es modifica el règim, per tal de permetre executar el Pla de Redistribució de Càrregues de Treball. Per a d’això, se li dóna la postestat a la Secretaria Autonòmica d’Administració Pública.
Inclou la possibilitat de canvi de localitat, el qual serà voluntari si se superen els trenta quilòmetres de distància i obligatori si no se superen. Els 30 km s’han establert a causa del Decret d’Indemnitzacions, que diu que dins dels 30 km no es té dret a dieta per manutenció. Això sí: es té dret a l’indemnització pel transport des del destí inicial. Esperem que això limite la temptació d’utilitzar aquesta fórmula.
Les propostes sindicals anàven per suprimir aquesta referència al canvi de localitat, així com establir un tràmit d’audiència per a les juntes de personal (ara diu que se’ls comunicarà), així com per l’establiment d’un barem.

Disposició Addicional 5ª . S’afig en la regulació dels cossos d’Advocacia i d’Intervenció la possibilitat d’accedir-hi des de la titulació de grau.

Disposició Addicional 22ª: tres nous procediments administratius:
- Reduccions de jornada sense disminució de retribucions: 2 mesos. Silenci negatiu
- Reingrés al servei actiu amb reserva de lloc de treball: 1 mes. Silenci positiu
- Renúncia a la condició de personal funcionari: 2 mesos. Silenci positiu

Disposició Adicional sobre suspensió de la prolongació de permanència en el servei actiu i Disposició Transitòria referida al mateix assumpte:
Se suspén durant 2014 la possibilitat de prorrogar el servei actiu més enllà dels 65 anys excepte quan a la persona li falte temps cotitzat per arribar a la pensió completa. Intersindical es mostra contrària, per tal com aquesta mesura es pren només per a estalviar, sens un debat seriós sobre l’edat de jubilació. A més, molt ens temem que la intenció, a penes dissimulada, siga l’amortització dels llocs de treball que deixen lliures les persones així jubilades.

Annex I: modificació i noves inclusions. Modificació de l’Annex de Cossos de la LOGFPV. El punt més polèmic és la creació del cos de gestió de Tributs en el subgrup A2. Clarament pretenen transformar una part dels llocs del cos d’Inspecció de Tributs (A1), ara ocupats per personal interí, davant la impossibilitat de superar les oposicions (ja van dues convocatòries declarades desertes), en llocs de A2, més barats i, suposadament, més senzills d’aprovar. És a dir, volen pagar més barat (A2) per la mateixa faena que ara fan en el A1.

Annex I: supressió. S’inclou la supressió de dos cossos, dels subgrups A1 i A2, de valoració tributària. S’efectua a proposta de la DG de Tributs, a pesar que la DG de Recursos Humans ha recordat que no és coherent amb el disseny de la LOGFPV!

Annex II: nova escala, en l’APF “Serveis de recolzament generals”, APF-01: APF-01-03. Vigilant, que havia quedat fora de classificació en les RLT.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.