Davant la crisi
Retallades
Solidaritat

Crida de suport al resistent poble grec i la seua Comissió de la Veritat sobre el Deute Públic

PEL DRET DELS POBLES A AUDITAR EL DEUTE PÚBLIC

El País Valencià s'ha solidaritzat amb Grècia en altres ocasions
El País Valencià s'ha solidaritzat amb Grècia en altres ocasions
03 / 05 / 2015 | Intersindical

A les persones d’Europa i el món sencer! A tots els homes i dones que rebutgen la política d’austeritat i no estan disposats a pagar un deute públic que ens està ofegant i que va ser acordat a esquenes nostres i contra els nostres interessos.

Nosaltres, signants d’aquesta crida, donem suport al poble grec que, a través del seu vot en les eleccions de 25 de gener de 2015, va esdevenir el primer poble dins d’Europa i de l’hemisferi nord que rebutjava la política d’austeritat imposada per a pagar un suposat deute públic que va ser negociat per les elits, sense el poble i en contra del poble. Alhora, considerem que la creació de la Comissió de la Veritat del Deute Públic Grec, a iniciativa de la presidenta del parlament grec, constitueix un esdeveniment històric, d’importància crucial no només per al poble grec, sinó també per als pobles d’Europa i el món sencer!
De fet, la Comissió de la Veritat del Parlament grec, composta per ciutadanes i ciutadans voluntaris de tot el globus, està destinat a ser emulat en altres països. Primer, perquè el problema de deute és un assot que castiga la major part d’Europa i del món, i en segon lloc perquè hi ha milions i milions de ciutadans i ciutadanes que estan plantejant directament qüestions bàsiques i fonamentals sobre aquest deute:

“Què ha passat amb els diners que suposen aquest préstec? Quines eren les seues condicions? Quants interessos s’han pagat, i a quin índex? Quant de capital ha estat amortitzat? Com es va permetre acumular eixe deute sense beneficiar al poble? On va acabar el capital? Per a què va ser utilitzat? Quant va ser desviat, per qui, i com es va fer?”
“I també: Qui va contraure aquest préstec i en nom de qui? Qui va concedir el préstec i quina era la seva funció? Com es va implicar l’Estat? Per quina decisió, presa amb quina autorització? Com van esdevenir ‘públics’ els deutes privats? Qui va posar en marxa tal línia de pensament inadequada, qui va empènyer en aquesta direcció, qui se n’aprofita? Es van cometre irregularitats o delictes amb aquests diners? Per què no s’han sancionat les resposabilitats penals, civils, i administratives?”


Totes aquestes qüestions seran sotmeses a una anàlisi rigorosa per la comissió, la qual té un mandat oficial per reunir tota informació pertinent sobre l’aparició i l’augment desproporcionat del públic deute, i per sotmetre les dades a un escrutini científic per tal de determinar quina part d’aquell deute pot ser identificada com a il·legítima i il·legal, perniciosa o insostenible, durant el període dels Memorandum, de maig de 2010 a gener de 2015, així com els anys precedents. També ha de publicar informació precisa – que ha de ser accessible a tota la ciutadania, proporcionar les proves que donen suport a declaracions públiques, augmente la conscienciació de la població grega, la comunitat internacional i l’opinió pública internacional, i finalment bastisca arguments per demanar l’anulació del deute.
Considerem que és el dret democràtic més bàsic de cada ciutadà reclamar respostes clares i precises a aquestes qüestions. També considerem que la negativa a respondre constitueix una negació de democràcia i transparència de part de les elits que van inventar i utilitzar el “sistema de deute” per fer els rics més rics i els pobres més pobres. I encara pitjor: considerem que per mantenir gelosament el monopoli del dret a decidir el destí de la societat, els de dalt priven la immensa majoria de ciutadans i ciutadanes no només del seu dret a decidir, sinó sobretot del dret d’agafar el seu destí i el destí de l’humanitat a les seves mans!
Per això estem fent la següent crida urgent a tota la ciutadania, moviments socials, xarxes ecològiques i feministes i moviments, sindicats i organitzacions polítiques que rebutgen aquesta Europa neo-liberal, menys democràtica i humana:
Mostreu la vostra solidaritat amb la resistència grega donant suport actiu a la Comissió de la Veritat del Deute Públic grec i la seva feina en identificar quina part del deute públic grec és il·legal, il·legítima, perniciosa i/o insostenible.
Defenseu-la de l’atac furibund a què ha estat sotmesa per totes les forces, de Grècia i de la resta del món, que tenen interès en mantenir amagada la veritat sobre el “sistema del deute”.
Participeu activament en les auditories de deute ciutadanes que estan sent desenvolupades arreu d’Europa i en qualsevol altre lloc.
Compartiu el vostre suport i solidaritat en les vostres xarxes socials, ja que aquest suport i la solidaritat internacional és l’única manera d’esquivar el pla dels poders fàctics per asfixiar Grècia i els pobles que estan lluitant contra el nostre enemic comú: la política de d’austeritat i deute que ens està ofegant!
Ens enfrontem a un adversari experimentat, unit, ben coordinat, armat amb poders extraordinaris i absolutament determinat a continuar la seva ofensiva contra cadascun de nosaltres fins a l’amarg final: nosaltres que constituïm la majoria aclaparadora de les nostres societats. No ens podem permetre el luxe de resistir per separat, cadascú en el seu propi racó. Així, unim les nostres forces en un moviment vast de solidaritat amb la resistència grega i de suport a la Comissió de la Veritat del Parlament Grec, multiplicant les comissions d’auditoria del deute a tot arreu on siga possible. Perquè la lluita del poble grec és la nostra lluita i la seva victòria serà la nostra victòria. La nostra unitat és la nostra única força
Units resistim, dividits caiem!
Clica ací http://greekdebttruthcommission.org/ [en anglés] per signar aquesta Crida




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.