País Valencià

Crida pel Finançament Valencià

Intersindical Valenciana crida a la participació en la manifestació unitària, plural i transversal del 10 de juny

30 / 05 / 2017 | Intersindical

El Sindicat dóna suport a la Crida pel finançament valencià

Intersindical Valenciana fa una crida a la participació en la manifestació unitària, plural i transversal que està convocada per al proper 10 de juny, a les 18 hores, al Parterre de .

El Sindicat dóna suport i participa en la Crida pel Finançament Valencià, un moviment ample i ciutadà, que s’oposa als Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 en ser discriminatoris per a les valencianes i valencians, i que es proposa acabar amb l’espoli i reivindica les claus de la caixa.

Intersindical Valenciana considera que la previsió d’inversions al nostre territori, als Pressupostos Generals de l’Estat per 2017, és denigrant i ignora la nostra realitat socioeconòmica i les nostres reivindicacions històriques. Per nosaltres és un insult al poble valencià les previsions d’inversió de l’Estat en el conjunt del País València. D’entrada i respecte de l’exercici anterior, hi ha una reducció del capítol d’inversions d’un 33%, però a més, la inversió per habitant es de 119 €, mentre que la mitjana de l’estat està en 189 €, la qual cosa situa als valencians i valencianes a la cua de tot l’estat espanyol.

Una vegada més, el govern central, ara amb Mariano Rajoy i el ministre Montoro, ens discrimina, respecte d’altres territoris, en la inversió en infraestructures públiques; tot i saber, que es tracta d’una comunitat autònoma amb una renda per càpita per sota de la mitjana estatal en un 11’6% segons dades de 2015. Una penalització que sumada a l’infrafinançament endèmic, l’espoli fiscal, que patim, ens situa en una posició de debilitat per superar l’actual crisi econòmica, per generar ocupació, per millorar l’estat de benestar dels nostres ciutadans i ciutadanes i per dissenyar unes polítiques pròpies.

Les grans infraestructures reivindicades, històricament, des del govern valencià i amb el suport de tots els sectors socials, també del moviment sindical, com el corredor mediterrani, la xarxa ferroviària de rodalies i de llarga distància, aeroports, ports i transport públic a les àrees metropolitanes queden una vegada més postergades i marginades respecte les d’altres territoris, demostrant, que no hi ha una voluntat, per part del govern de l’estat, de situar-nos en el lloc que correspon en el context demogràfic i econòmic de l’estat i d’Europa.

En aquest sentit és de destacar que el percentatge d’inversions de l’estat al País Valencià és del 6’9% sobre el total del capítol d’inversions, quan la població del nostre territori abasta un 11% de la població total de l’estat. A partir d’ací, podem concloure que, pel govern espanyol, els valencians i valencianes som ciutadans de segona categoria, doncs, malgrat partir d’una situació de riquesa inferior a la mitjana estatal, no som mereixedors d’unes inversions que puguen capgirar la situació o, com tampoc ho som, per rebre un fiançament just per les nostres institucions autonòmiques, que són, al cap i a la fi, les que presten la majoria dels serveis públics.

Per al Sindicat, aquesta discriminació suposa un entrebanc per: potenciar els serveis públics, com l’ensenyament, la sanitat, la dependència o els serveis socials; potenciar el nostre teixit productiu, les nostres indústries, el camp, el món cooperatiu o les iniciatives socials, o per avançar envers un model productiu propi; millorar les condicions laborals i econòmiques de les treballadores i treballadors valencians o implementar les polítiques actives d’ocupació que reduesquen la taxa de desocupació; invertir en la millora de la salut i la seguretat en el treball o potenciar polítiques que acaben amb les discriminacions laborals per raó de gènere, orientació sexual, procedència o edat.

Per tot açò, Intersindical Valenciana, i tots els sindicats que en formen part, denuncien públicament la situació de discriminació que patim les valencianes i valencians i fa una crida a totes les persones afiliades i simpatitzants, així com a la ciutadania, a sumar-se a totes les mobilitzacions unitàries convocades per la Crida pel Finançament Valencià i, en concret, a la manifestació que tindrà lloc el proper dissabte 10 de juny de 2017, a les 18 hores, al Parterre de València.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.