Migració i refugi

“ DESPERTA VALÈNCIA, VOLEM ACOLLIR JA!”

El 20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades i per aquest motiu, el 17 i 18, València ix al carrer!

15 / 06 / 2017 | Intersindical

Aquest 20 de juny, Dia Mundial de les Personas Refugiades, denunciem les polítiques europees de migració i asil que, lluny de donar una resposta solidària, basada en el respecte als drets humans, permeten impassibles que la Mediterrània esdevinga en la major fosa comuna del món.

En el que portem d’any, segons les últimes dades publicades per l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), ja han mort en ella, 1.089 persones en el seu intent d’arribar a Europa i més de 25.000 persones, les mortes en els últims 15 anys. Mentrestant el Frontex i l’OTAN, desenvolupen intervencions militars de vigilància i repressives en les fronteres terrestres i en la mar. L’any 2.015, el govern espanyol es va comprometre a acollir a 17.387 persones refugiades que fugien de la guerra de Síria i quasi dos anys després, a la fi de març, solament ha acollit a 1.212, és a dir, al voltant del 7% d’allò que s’acordà.

Denunciem la situació de centenars de milers de persones, obligades a fugir de les seues cases i que subsisteixen en condiciones infrahumanes en camps de Grècia, Turquia o països de l’Orient Mitjà.

Ens oposem enèrgicament al “Pacte de la vergonya signat amb Turquia”, que vulnera la legislació vigent en matèria d´asil, externalitza les fronteres d’Europa i condemna les persones en recerca d’asil a un futur incert, que ha multiplicat els casos d’autolesions i suïcidis.

En aquestes circumstàncies, donar atenció, acollida i suport a las persones que fugen de la guerra, la persecució o la pobresa, no és únicament una qüestió de solidaritat, sinó d’estricta justícia, a més d’un imperatiu legal, derivat dels compromisos internacionals lliurement assumits per l’Estat Espanyol i la Unió Europea.

PER TOT AÇÒ EXIGIM A LA CLASSE POLÍTICA DE LA UNIÓ EUROPEA I DELS SEUS ESTATS MEMBRES:

1-. El compliment de la normativa en matèria d’asil, recollida en la Declaració Universal dels Drets Humans, l’anul·lació de l’acord de la UE i Turquia i l’immediat acolliment del contingent de persones refugiades, assignat pel Consell Europeu a cadascun dels estats membres.

2-. Que es garantisquen vies legals i segures que faciliten a les persones refugiades l’accés al territori europeu, de manera singular a les dones i xiquetes, protegint-les de la violència sexual a la qual són sotmeses durant els seus trajectes. 

3-. Oferir una estructura sòlida de suport global a les persones refugiades en els països d’acolliment que faciliten la seua inserció en una nova societat. 

4-. Exigim que els governs europeus diguen “NO A LA GUERRA i a la intervenció militar”, que es comprometen a la resolució pacífica dels conflictes i suspenguen la venda d’armes a països en els quals es violen els Drets Humans.

5-. Demanem la desaparició del FRONTEX, la retirada de concertines, tanques, murs i la repressió en les fronteres, rebutjant tota intervenció militar davant els fluxos migratoris.

6-. Demandem respecte escrupolós als Drets Humans en la frontera sud d’Europa, específicament en les fronteres de Ceuta, Melilla, Canàries, la costa marroquina i per descomptat, en la resta de les fronteres europees.

7-. Exigim protecció per a les organitzacions i persones que donen suport a la població refugiada. 

8-. Exhortem al fet que el conjunt d’actors polítics, econòmics i socials no empren missatges de caràcter xenòfob, discriminatori o racista cap a la població migrant i refugiada.

9-. Exigim el tancament dels CIEs i la fi immediata de les expulsions i les devolucions en calent, en totes les fronteres i molt específicament, en la nostra frontera sud.

10-. Reclamem que els països occidentals assumisquen la seua responsabilitat després de la venda d’armament amb el qual han alimentat guerres interessades que han sigut la base de molts dels drames migratoris i de la violència que hui viuen milions de persones i que els ha obligat a abandonar les seues cases i les seues terres.

Proclamem que la millor manera de donar suport a les persones refugiades és acabar amb la necessitat de fugir.
I per a posar fi als nombrosos atacs a la dignitat de les persones, exigim acabar amb les polítiques econòmiques i comercials actuals que condemnen a la majoria de la humanitat a la pobresa i la fam.

I per aquests motius, el 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades, la societat valenciana, solidària i acollidora, mitjançant aquest Manifest, fa saber que s’avergonyeix dels polítics i les polítiques que miren a una altra banda, dient-los clarament que no ens representen.

I clamem alt i clar que estem disposades a acollir, a obrir els nostres braços i les nostres cases per a rebre a les persones que fugen de les seues davant l’horror de la guerra i la injustícia.


BENVINGUDES REFUGIADES!!!

VOLEM ACOLLIR !!!

OBRIM FRONTERES !!!

Col·lectius i organitzacions que donen suport hui, tot i que se segueixen afegint…

12D Koordinadora en Peu de Pau
AAVV de vecinos del Barrio del Cristo
Asociación Hispano Siria
Asociación Intercultural Candombe
Asociación nigerianos valencia
Asociación MIRA
Acontracorrent
Antimilitaristes MOC València
Argentinos en Valencia
Asociación Martín Fierro
Asociación de Hispanoamericanos en Valencia
Asociación Pro Fundación Escuela Con Alma
Asociación de Saharauis en Valencia Zemmur
Asociaciones de Solidaridad con el Pueblo Saharaui del País Valencià (FASP)
Asociación de Vecin@s del Barri del Crist
Casa de la Dona
CIEsNo
CCOO PV
CEAR PV
CEDSALA (Centre de Documentació i Solidaritat amb Amèrica Llatina i Àfrica)
Cos l’horta
Dones de Xirivella en Acción
Ecomediterrània Alaquàs
Entreiguales Valencia
FAPA-Horta Sud
Festeres d’Alaquàs
Foro Alternativo de la inmigración
Front Republicà Alaquàs-Aldaia
Hermandad de obreros en acción católicos de valencia también (HOAC valencia)
Iaioflautas valencia
Iaioflautes Valencians
Igbo Improvement Union Valencia
Intersindical Valenciana
Mesa de Entidades
Movimiento contra la Intolerancia
Moviment de mares i pares
Obrim Fronteres
Ongd Casa Camerún Comunidad Valenciana
Plataforma de Ayuda a Personas Refugiadas Sirias de Elche
Plataforma Ciudadana Acontrapel
Plataforma ciudadana Caudete se mueve
Plataforma ciudadana contra la islamofobia
Plataforma Tots Som Cremona
Psicólogos y psicólogas sin fronteras
Refugia’l (Xirivella)
SOS Racismo PV
Tribu qiyamka
Mundo sin guerras
València Acull/Valencia Acoge
Voces del extremo

Recorregut previst
Plaça dels Pinazos
Carrer de Colom
Pont de les Exposicions
Passeig de l’Albereda
Av. d’Aragó
Av. de Blasco Ibáñez
Serreria, buscant el carrer de la Mediterrània
Passeig de Neptú,  fins a l’emplaçament.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.