Manifest

Dia de les persones docents

05 / 10 / 2016 | Intersindical

El dia 5 d’octubre se celebra El Dia Mundial de la Docència, que coincideix amb el 50 aniversari de l’aprovació, en 1966, de la Recomanació Conjunta de l’OIT i la UNESCO relativa a la Condició del Personal Docent. És també el primer Dia Mundial Docent que se celebre en el marc de la nova Agenda d’Educació 2030, aprovada per la comunitat mundial l’any passat.

Amb el lema d’enguany, “Valorem les persones docents, millorem la seua situació professional”, es vol destacar la importància del seu treball en tot el món, per tal de “garantir una educació de qualitat inclusiva i equitativa, i promoure les oportunitats d’aprenentatge permanent per a totes les persones”.
Des de l’Organització de Dones de la Confederació Intersindical fem de nou una crida a la societat per a unir esforços per a la dignificació de la nostra professió, i com a societat valorar la seua tasca. Una tasca que moltes vegades no sentim ni reconeguda ni recolzada ni per les administracions educatives ni pels governs, que han implantat en contra de la comunitat educativa la LOMQE, una llei mercantilista i discriminadora, que deixa de costat la tasca compensadora de desigualtats fonamental en l’educació. La implantació d’aquesta llei, en un moment de crisi econòmica, ha suposat contínues retallades educatives amb un greu perjudici per a les condicions laborals del professorat.
Per tot açò, hem de continuar reivindicant i lluitant, juntament amb tota la comunitat educativa,  per la millora d’una educació pública de qualitat garant de justícia social i igualtat d’accés i de qualitat per a totes i tots. Per recuperar els drets laborals i retributius retallats al professorat, recuperar l’ocupació pública docent, disminuir la precarietat i les elevades taxes d’interinitat i laborals.
Exigint al futur govern de l’estat i al valencià l’augment progressiu de la despesa pública educativa fins a aconseguir el percentatge del PIB mitjà de l’OCDE perquè, amb el ritme de creixement tan moderat que s’està realitzant fins ara, tardarem més d’una dècada a recuperar el 20% del pressupost retallat en els cursos de la crisi.
Des de l’Organització de Dones, recordem que el personal docent és majoritàriament femení, i per tant és fonamental la visibilització del treball que realitzen les dones dins el sistema educatiu. És necessari que les dones no patisquen desigualtats derivades de la gestació i la maternitat, que en ocasions i principalment dins de les funcionàries interines o en pràctiques, els suposa una pèrdua de drets respecte els seus companys, com pot ser pèrdua del lloc de treball interí o pèrdua d’antiguitat que repercuteix en les remuneracions.
Així i tot, malgrat les dificultats i obstacles com a docents, celebrem la il·lusió i esforç del professorat, alumnat i famílies per seguir treballant dia a dia construint els seus projectes educatius, les seues bones pràctiques, les seues experiències, la seua dedicació a ensenyar i aprendre.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.