Privatització dels serveis públics

31 de juliol i 1 d’agost: vagues a RENFE i ADIF

El Sindicat Ferroviari - Intersindical convoca vaga a ADIF i GRUP RENFE

25 / 07 / 2014 | Intersindical

El Sindicat Ferroviari - Intersindical hem convocat Vaga des de la 01:00 h. del dia 31 de juliol fins a les 23:00 h. del dia 1 d’agost per oposar-nos als plans de desmantellament del Ferrocarril Públic i defensar el futur de les treballadores i els treballadors del Grup RENFE i d’ADIF.

En aquests dies, la ministra de Foment està llançant missatges a la premsa demanant responsabilitat a les organitzacions sindicals perquè desconvoquem les vagues i, paral · lelament, han donat instruccions a les direccions de les Empreses perquè ens intenten convèncer de la necessitat d’aquesta desconvocatòria.

No obstant això, s’obliden del més important a l’hora de plantejar-nos que desconvoquem: atendre les reivindicacions plantejades a la vaga.

Hem tingut oportunitat de parlar, de manera informal, amb les direccions generals de RR.HH. de les dues empreses, i sembla que no entenguen bé les raons que ens porten a plantejar aquesta mobilització i que no són altres que les de reconduir l’actual procés de desmantellament del Ferrocarril Públic que afecta de manera greu als llocs de treball i a les condicions socials, laborals i salarials dels ferroviaris i les ferroviàries, i això, si tenen voluntat, es pot fer a través de dues premisses bàsiques:

1. Paralització de les actuacions que s’estan duent a terme per aplanar el terreny del desmantellament:

o De la licitació d’un títol habilitant per a entrada d’un operador privat en el corredor Llevant.

o De les licitacions per a l’externalització de les nostres càrregues de treball en Tallers, Manteniment d’Infraestructura, Venda, Informació i Atenció al Client, Serveis Logístics, Taquilles de Rodalies, etc.

o Dels processos de mobilitat forçosa.

o Dels lliuraments de Terminals de Mercaderies a Risc i Ventura o Autoprestació.

o De la imposició de la funció d’Inspecció Visual de Trens.

o De la modalitat de Contractació Temporal i conversió en contractes Indefinits de la convocatòria d’ingrés a RENFE.

o De les pretensions de Reunificació de Bases d’Infraestructura i reobertura de les dependències tancades.

o Del tancament d’estacions d’Ample Mètric

2. Reconduir les polítiques en matèria ferroviària per potenciar a les empreses públiques ferroviàries ADIF i RENFE:

o Internalització de totes les càrregues de treball externalitzades en Tallers, Manteniment d’Infraestructura, Venda, Informació i Atenció al Client, Serveis Logístics, Taquilles de Rodalies, Informàtica, etc.

o Establiment d’un Pla Global de Viabilitat de les empreses que garantesca el futur de la prestació del servei públic ferroviari i de les condicions socials, laborals i salarials de les plantilles.

o Posada en marxa d’un Pla Social de les característiques dels que hem vingut gaudint durant més de 30 anys que permeta el cessament laboral en condicions socials i econòmiques dignes.

o Publicar convocatòries d’ingrés a RENFE i ADIF en tots els col · lectius i en nombre suficient per atendre totes les activitats en ambdues empreses, amb contractes indefinits, completant les plantilles de totes les dependències.

o Plena integració del personal d’Ample Mètric amb l’homologació a títols, habilitacions, Normativa, Salaris, etc. amb els de la resta de treballadores i treballadors de RENFE i ADIF.

Amb aquestes dues premisses podríem arribar a un bon acord amb el Ministeri de Foment ia la ministra se li llevarien les preocupacions per les Vagues convocades.

Fins ara el que han fet és enganyar al col · lectiu ferroviari amb falses promeses de negociació i amb buits compromisos de participació, mentre, s’han desenvolupat i continuen fent-ho, els seus plans per desmantellar el sector, aprofundint en el seu projecte de regalar el patrimoni de tota la ciutadania, desmantellant les empreses públiques i lliurant el nostre treball a les empreses privades.

El SF-Intersindical es nega a acceptar i romandre impassible davant d’aquestes agressions a tots els ferroviaris i ferroviàries. No serem còmplices.

Per això, hem convocat vaga a ADIF i Renfe els següents dies:

- 31 juliol 2014 des de les 01:00 h. fins a les 24:00
- 1 agost 2014 des de les 00:00 h. fins a les 23:00 h.

Fem una crida a tots els treballadors i treballadores d’ADIF i del Grup RENFE a secundar massivament les vagues convocades, perquè des de la unitat de tot el col · lectiu ferroviari si que es pot aconseguir defensar el nostre Ferrocarril Públic pel qual tant van lluitar milers de ferroviàries i de ferroviaris al llarg de desenes d’anys.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.