Retallades

El personal públic de la Generalitat rebutja el decret de retallades

Els cinc sindicats de la Mesa de la Funció Pública han presentat aquest matí en roda de premsa els resultats provisionals del referèndum celebrat ahir, en el qual el 96% va votar No a la proposta de modificació del decret del Consell.

Rafa Reig, d'Intersindical Valenciana, durant la roda de premsa
Rafa Reig, d'Intersindical Valenciana, durant la roda de premsa
11 / 05 / 2012 | Intersindical

Els i les representants sindicals han exposat, en una roda de premsa celebrada en la seu d’UGT de València, les seues conclusions sobre el resultat del referèndum. En primer lloc, han valorat de manera molt positiva l’alta participació en la consulta, pròxima al 60%, a pesar de l’actitud obstaculitzadora de l’Administració, que va intentar impedir que es votara en alguns dels centres de treball, fins al punt que alguns col·legis electorals s’hagueren d’instal·lar al carrer. En el recompte provisional, a falta de comptabilitzar una huitantena de meses del sector educatiu, 57.025 persones han votat No, 928 vots han sigut favorables a la proposta del Consell, i 1.130 han sigut vots en blanc.

Intersindical ha demanat la convocatòria anticipada d'eleccions a la Generalitat

A més, han valorat que la rotunditat del resultat, que ha deixat en un paper testimonial els vots a favor de la proposta, desmenteix l’intent de desprestigiar la consulta per part del govern i d’alguns mitjans de comunicació, i expressa l’escassa credibilitat que la proposta de modificació del decret de retallades té entre el personal públic valencià. Així, han reiterat la voluntat de mantindre la lluita fins que el Consell retire el decret i convoque una mesa de negociació, i s’han reafirmat en la convicció que el personal i els serveis públics no poden ser els que paguen la mala gestió de la hisenda valenciana.
Els cinc sindicats anunciaran, dilluns, un nou calendari de mobilitzacions unitàries. Per la seua part, Rafa Reig, en nom de la Intersindical Valenciana, ha subratllat que el desprestigi de l’Administració no afecta només la Conselleria d’Hisenda, encapçalada pel conseller Vela, sinó la totalitat del Consell de la Generalitat, i ha demanat al president Fabra que, davant la nul·la credibilitat que inspira el seu govern, convoque eleccions anticipades a la Genralitat Valenciana.



Comentaris
Indignat
11 / 05 / 2012 - 15:54

La gran participació en esta votació reafirma el nostre rebuig a les polítiques del Consell. He d’afegir, però, que trobe a faltar, almenys en este comentari, l’agraïment dels sindicats a tots aquells funcionaris NO ALLIBERATS, que ens hem mobilitzat en assemblees invertint hores del nostre temps lliure, amb la finalitat de moure i implicar en esta lluita els nostres companys.


Amadeu Sanz
11 / 05 / 2012 - 16:26

Tens raó. Com a persona alliberada per l’STEPV, i com a responsable de la redacció d’aquesta nota, admet l’error i te transmet a tu i a totes les persones que heu fet possible des del vostre lloc de treball que aquesta mobilització vaja endavant, el nostre agraïment i reconeixement. Sense la mobilització dels treballadors i treballadores, els sindicats són ben poca cosa, i les victòries, grans o petites, no són possibles.


Indignat
11 / 05 / 2012 - 21:36

Gràcies!!


Indignada
14 / 05 / 2012 - 8:03

Particularment, que el referndum l’organitzarem nosaltres, els mestres, sindicats o no, ens va unir molt. Tots estavem en contra de les retallades malgrat les diferencies politiques de cadascún. Va ser un punt d’unió i ens va servir molt per reflexionar.
Més consultes haurien d’haber d’aquest tipus. Molt be! Un abraç!



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.