Retallades

El Tribunal Constitucional avala el Decret Vela

Un vot particular, però, demana que es declare inconstitucional

Imatge d'una de les manifestacions contra les retallades del Decret Vela i el Decret Rajoy
Imatge d'una de les manifestacions contra les retallades del Decret Vela i el Decret Rajoy
10 / 06 / 2015 | Intersindical

El Decret-Llei 1/2012, del Consell, més conegut com a Decret Vela, que va establir diverses retallades en les condicions de treball, i va retallar jornades i sous de part del personal de la Generalitat de diferents sectors, ha rebut l’aval jurídic del Tribunal Constitucional, que per majoria ha rebutjat el recurs plantejat per 50 senadors del PSOE a instàncies dels sindicats de la Mesa General de la Funció Pública (entre els quals, INTERSINDICAL VALENCIANA).

La sentència la podeu llegir en auqest enllaç: SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL SOBRE EL DECRET VELA
Es tanca així la possibilitat de tombar els efectes del Decret Vela per la via judicial. Els poders de l’Estat -o, com diuen alguns, la casta- no podia admetre que es discutira el poder omnímod dels Governs per a fer el que estimen convenient amb el seu personal. Retallar drets, jornada, sous o dignitat és constitucional, pel que es veu.
Discriminar el personal interí respecte del personal de carrera, pel sol fet de ser-ho, també ho és, si ens atenem a la sentència.
Almenys, ens queda un consòl: un magistrat ha emés un vot particular, pel qual demana la declaració d’inconstitucionalitat de tots els motius d’impugnació que contenia el recurs d’inconstitucionalitat. Sabem que, malgrat haver perdut la batalla, no estàvem bojos ni boges: la qüestió de fons és, almenys, discutible des del punt de vista jurídic.
Intersindical Valenciana continuarà treballant per a revertir els efectes malignes del Decret Vela -i del Decret Rajoy-: en la negociació amb el nou govern de la Generalitat i amb el govern de l’Estat que resulte després de les eleccions de novembre. Alhora, treballarà per a aconseguir un canvi en la legislació que permeta que mesures clarament discriminatòries i expropiatòries, com les contingudes en eixos dos decrets, no siguen possibles en el dret espanyol i valencià.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.