Justícia

El Tribunal Suprem reconeix la carrera professional al personal interí sanitari

Una sentència del Tribunal Suprem ha donat la raó al sindicat CESM de Castella i Lleó en la seua pretensió que el personal interí de llarga durada entre en el sistema de carrera professional del personal sanitari. Fins ara hi havia diverses sentències de Tribunals Superiors de diverses comunitats autònomes que donaven la raó a persones interines i organitzacions sindicals, entre les quals Intersindical Salut.

EL SUPREM DÓNA LA RAÓ A LES NOSTRES TESIS PEL QUE FA A LA CARRERA PER AL PERSONAL INTERÍ
EL SUPREM DÓNA LA RAÓ A LES NOSTRES TESIS PEL QUE FA A LA CARRERA PER AL PERSONAL INTERÍ
30 / 10 / 2014 | Intersindical

Per tant, convindria que el Consell Jurídic Consultiu fera alguna observació al respecte en el dictàmen que ha de dictar en breu al respecte del Decret de Carrera. Si no, pot passar que el Consell aprove un decret que, en excloure el personal interí, siga recorregut i esmenat pels Tribunals de Justícia.

No hi ha cap motiu objectiu per a diferenciar entre personal fix i personal interí de llarga durada

Com hem dit moltes vegades, que la carrera professional es limite i no es reconega al personal interí no és conforme amb l’ordenament jurídic que és d’aplicació a l’Estat Espanyol. Entre altres normes, la sentència de la que parlem esmenta l’article 14 de la Constitució -eixa que tenen tantes vegades en la boca i que no es compleix tant com diuen-, així com la Directiva 70/1999, de la Unió Europea, que prohibeix que es discrimine entre personal fix i personal interí sense motius objectius.
Com diu la sentència, no existeix cap motiu objectiu per a diferenciar entre el personal fix i el personal interí de llarga durada -entés aquest com el que té una antiguitat superior als cinc anys, període que es requereix per a consolidar el primer grau de la carrera.
Podeu llegir la sentència en el següent enllaç:

Sentència del Tribunal Suprem sobre la carrera professional per al personal sanitari interí en Castella i Lleó

Per a finalitzar, Intersindical Valenciana fa una crida al Consell perquè tinga trellat i incloga el personal interí. De no fer-ho, i com ja hem anunciat, Intersindical recorrerà el decret per a que el seu àmbit s’amplie al personal interí i que el personal funcionari de carrera que ha promocionat no siga castigat per la seua trajectòria.



Comentaris
enrique lloris
03 / 11 / 2014 - 20:50

Ben fet!!! per ser de justicia.


Jorge Camps
24 / 04 / 2015 - 9:08

Bon dia!
Tinc un dubte. El personal de llarga durada, és a dir, els interins amb contracte de més de 5 anys, es referix a un sol contrat o podríem considerar a funcionaris amb més de 5 anys d´antigüitat però sumant diferents contrats?
Hi ha alguna sentència o algún document que definisca exactament el concepte de interí de llarga durada?
Gràcies.


Intersindical Salut
25 / 04 / 2015 - 7:16

Bon dia company Jorge!

Quan la sentència fa referència als interins de llarga durada, ho fa referint-se a personal interí que porta més de cinc anys amb el mateix nomenament i al mateix lloc de treball, perquè és el cas particular i concret que aborda la sentència.
Sobre la segona hipòtesi, el supòsit d’interins que tenen més de cinc anys de serveis prestats, però en diferents nomenaments i llocs de treball, res es diu; per tant, sols podem afirmar amb claredat i certesa que es reconeix la carrera professional als interins que es troben al primer supòsit.
Ara bé, què entén el sindicat sobre el teu plantejament? nosaltres considerem que si pel personal fix no és requisit haver-se mantingut al mateix lloc de treball durant cinc anys per optar al reconeixement d’un grau de carrera professional, tampoc ho ha de ser pel personal interí; però de res serveix allò que nosaltres puguem interpretar si no hi ha una sentència ferma que ho confirme.
Què fa el sindicat al respecte?. Doncs bé, el nostre plantejament jurídic és, en primer lloc, que es reconega el dret a la carrera professional o a percebre aquestes retribucions al personal interí que es troba en el primer supòsit, per ser el que està més clar. Amb eixe propòsit hem presentat sis demandes, que han de fer de casos testimoni, i si tot va bé, abordarem, a continuació, els que es troben en el segon supòsit. Ho fem així perquè, malauradament, amb els tribunals hi ha que anar pam a pam i sense complicar els casos, perquè si els compliques amb casos on no es dona la mateixa identitat de situació que a la sentència del TS, pots trobar-te amb fallos que poden enterbolir la solució definitiva.
No obstant, qualsevol persona que es trobe en aquest segon supòsit té el dret, a títol individual, d’acudir als tribunals en defensa dels seus drets i, en aquest sentit, encara que no siga la recomanació del sindicat, pot fer servir els nostres serveis jurídics.
La definició d’interins de llarga durada està inclosa a diferents sentències del TC (que no tenen res a veure amb la carrera professional) a les que fan referència la sentències del TSJ de CyL i el TS.
Si necessites més informació contacta amb el sindicat mitjançant l’adreça de correu electrònic .(JavaScript ha d'estar habilitat per veure aquesta adreça de correu electrònic). Espere haver estat útil. Salut!


Jorge
27 / 04 / 2015 - 9:25

Gràcies per la resposta, ràpida i aclaridora.



Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.