Mobilitat, ecologia i sostenibilitat

Els Poblats del Sud de València volen continuar sent horta productiva

Intersindical s’uneix a la reivindicació dels Poblats del Sud de València i subscriu el manifest de la Plataforma Horta és Futur - No a la ZAL.

27 / 01 / 2018 | Intersindical

Els poblats del Sud han patit l’abandonament durant més de cinquanta anys. Segregats pel Pla Sud, no han deixat de patir les conseqüències d’aquest fet a nivell urbanístic i social. Desitgen decidir el seu futur, que és continuar sent pobles d’horta, però se’ls imposa la seua conversió en nus d’infraestructures de transport. Han vist com s’han succeït en el temps la V-30, la V-31, la CV-500, Mercavalencia, l’accés ferroviari al port o darrerament les fases successives de la depuradora de Pinedo, la ZAL del port i les bases de contenidors il·legals. I ara a la Punta, horta reconeguda com a zona no urbanitzable d’especial protecció, se li imposa el projecte de Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de València, que implica la deportació d’un centenar de famílies, a les quals se’ls impedeix continuar amb la seua forma de vida, se’ls priva i arrasa els seus camps i cases, que es convertiran en un enorme solar urbanitzable que se li cedirà al port de València.

S’ha creat una resistència veïnal i de col·lectius socials molt activa per a evitar l’engegada de la ZAL. Tres sentències judicials (2009, 2013 i 2015) han anul·lat el Pla Especial de la ZAL. El poble vol repensar el futur de la Punta i del seu territori, però els projectes del Govern del Botànic, de protecció de l’horta i litoral, pretenen reactivar el projecte ZAL, amb un corredor verd i carril-bici. Per açò exigim:

- La paralització del Pla Especial de la ZAL de València. Qüestionem el model comercial que es vol imposar.
- L’obertura d’un procés de participació ciutadana. Que les valencianes i els valencians decidisquen com volen viure. La ciutat no pot renunciar a la possibilitat de tenir un territori verd que enllace el vell llit del riu Túria amb el Parc Natural de l’Albufera.
- Que es reparen les injustícies comeses amb les veïnes i veïns. És necessari que se’ls done a les persones i famílies deportades la possibilitat de tornar a viure i treballar les seues terres de l’Horta de la Punta.

Reclamem el dret de la població a decidir el futur del seu territori. En una democràcia no existeix una altra forma de fer política. Exigim que els drets humans es respecten i es protegisca les persones afectades per plans urbanístics que les desconsideren i que no tenen en compte els informes mediambientals. Volem que l’Horta perdure. Horta és futur, no a la ZAL

Manifest de la Plataforma Horta és Futur - No a la ZAL




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.