Retallades

EMT-València: no signem el conveni

El passat 13 d’agost es va signar el Conveni Col·lectiu d’EMT – València per part de l’empresa i els sindicats UGT, CCOO I APTTUV. El mateix dia la Comissió Tècnica de l’empresa va presentar les primeres retallades en el servei de transport públic.

Imatge manifestació personal EMT
Imatge manifestació personal EMT
17 / 08 / 2012 | Intersindical

De totes i tots és sabut que des de començament de l’any 2012 l’empresa no ha acceptat cap negociació real. La direcció de l’empresa només ha tractat d’imposar una sèrie de rebaixes salarials i retallades en el conveni. Unes rebaixes que ha dut a terme amb els impagaments de diversos conceptes retributius. Des del primer moment hem tingut sobre els nostres caps les amenaces de la inaplicació de conveni i l’Expedient de Regulació d’Ocupació. En aquesta situació, la majoria de comitè d’empresa formada per UGT, CCOO i APTTUV ens va abocar a un atzucac convocant una assemblea de treballadores i treballadors divendres 27 de juliol per presentar un preacord nefast per al personal de l’EMT. Un preacord que posteriorment va ser ratificat en unes votacions realitzades el 30 de juliol quan hi havia un alt percentatge del personal de vacances.

Això, des del nostre punt de vista, era un pla traçat per la direcció de l’empresa en el qual tots els impagaments realitzats coincidien amb la rebaixa salarial acordada en el preacord per als anys 2012 i 2013. En concret:

-La supressió de la catorzena part del salari anual per als anys 2012 i 2013.
-La reducció de tres dies de conveni per als dos anys.
-La supressió prima d’adaptació a l’euro.
-La congelació de l’antiguitat durant la durada de l’acord.
-El tancament de les dependències dels carrer Nostra Senyora de Gràcia i Floresta.

A tot açò, cal afegir la privatització de recursos que la direcció de l’empresa valora en dos milions d’euros. Una privatització que no figura al Conveni signat però que posa en evidència el model de gestió que l’empresa i l’Ajuntament volen per l’EMT.

Aquesta privatizació suposarà la no prestació de serveis als pobles limítrofs de la ciutat de València que afectarà a les línies 70 i 31 a Alboraia; 29 i 7 a Mislata i 36 a Vinalesa. Uns serveis que passaran a ser prestats per empreses privades o simplement es deixaran de prestar. També es privatizarà el servei de neteja d’autobusos, els conductors de maniobres o l’àrea tècnica.

Com es pot veure, la direcció de l’EMT i l’Ajuntament estan reduint la plantilla i la prestació del servei a tota la ciutadania quan la finalitat d’aquesta empresa és tot el contrari: un transport públic de qualitat per totes i tots, la millora del trànsit a la ciutat i de la mobilitat dels valencians i valencianes.

Per tant, des del TUC-INTERSINDICAL VALENCIANA diem: no al conveni; no a la retallada tan brutal dels salaris; no a la pèrdua de drets que tants anys ens han costat d’aconseguir; no a la privatització de l’EMT i no a l’empitjorament del servei de transport públic a la nostra ciutat.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.