Notícies

Enllaçats celebra la trobada en política lingüística dels governs català, valencià i balear

13 / 11 / 2016 | Intersindical

La xarxa d’entitats considera vital la coordinació i l’entesa de les institucions en matèria lingüística per a refermar la unitat de la llengua.

Enllaçats per la Llengua (ExLL) anima els governs català, valencià i balear a seguir treballant plegats per l’impuls social del català i a fomentar la cooperació en matèria lingüística amb la resta d’administracions del domini lingüístic.
La xarxa d’entitats d’ExLL valora molt positivament la trobada del dia 9 de novembre a Barcelona dels màxims responsables de política lingüística de la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el Govern de les Illes Balears.
En aquesta reunió es van tractar assumptes en matèria de drets lingüístics i socials, que afecten directament uns tretze milions de ciutadans i ciutadanes en àmbits com l’acreditació i la convalidació dels coneixements lingüístics a cada territori, la defensa conjunta envers polítiques estatals perjudicials quant a la llengua o l’avaluació del compliment per part de l’estat espanyol de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.
ExLL remarca que l’entesa pot incidir també sobre una millor gestió dels recursos públics dedicats a aquests afers als tres territoris, ja que la voluntat de cooperació anunciada per les administracions reunides quant a compartir eines i recursos destinats a la traducció de textos legals estatals i europeus i a l’aprenentatge i impuls de l’ús social de la llengua així ho ha de garantir.
La xarxa d’entitats recorda que des que fou creada l’any 2013 ha reclamat aquesta coordinació i cooperació de les administracions en matèria lingüística per defensar la unitat de la llengua i valoritzar-ne l’ús social.
En darrer terme, ExLL espera que aquestes trobades tinguen continuïtat en el temps i que contribuesquen a normalitzar les relacions entre les diferents institucions del domini lingüístic.
Deixa un comentari


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.