Generalitat

Es crea la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental

Intersindical Valenciana no comparteix la limitació de la representació sindical

22 / 07 / 2016 | Intersindical

Ahir, dijous 21 de juliol, es va constituir la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de les entitats de la Generalitat Valenciana. Aquesta Comissió té com finalitats:

a) Estudi, debat i elaboració de criteris i recomanacions, si escau, sobre les qüestions de caràcter col·lectiu que puguen sorgir en els ens del sector públic instrumental en el seu conjunt, sense perjudici de la seva posterior negociació i aprovació en els seus respectius àmbits.
b) Promoure el desenvolupament harmònic dels recursos humans en l’àmbit del sector públic instrumental, a través de propostes d’actuació que seran transmeses als òrgans de decisió corresponents.
c) Estudi, debat i proposta sobre l’estructura de la negociació col·lectiva en el sector públic instrumental, d’acord amb la legislació laboral i de gestió de la funció pública que resulte d’aplicació.
d) Anàlisi i debat sobre el disseny del nou model de sector públic instrumental, la seva reordenació, racionalització i marc normatiu, especialment, el text de la Llei del sector públic instrumental de la Generalitat.

Intersindical Valenciana ha valorat positivament la creació d’aquesta Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental que servirà coordinar les actuacions en aquest sector. Ara bé, des del Sindicat mostren la seua disconformitat amb la seua composició. En concret, no s’està conforme amb la limitació del 10% de les delegades i delegats del sector per poder estar present. Aquesta limitació restringeix la part sindical a tres sindicats: UGT (33%), CCOO (27%) i Intersindical Valenciana (18%).

Intersindical Valenciana proposava que tots sindicats que tingueren alguna representació al sector formaren part de la Comissió sense cap limitació. Per això, va signar l’acord amb un vot particular que diu:

“La creació de la Comissió de Diàleg Social del Sector Públic Instrumental de la Generalitat Valenciana, es crea com a resultat d’un acord de parts i per tant no hi ha cap regulació legal d’aplicació obligada. És a dir només està sotmesa a l’acord de les parts i és una decisió política i exclusivament política tant en el seu funcionament així com en la composició.

Per tant, des de la Intersindical Valenciana defensem la presència de tots els sindicats amb representació en el sector per la qual cosa fem constar el següent vot particular a tots els efectes actuals i futurs.

“Que signem per poder estar presents a la Comissió, però mostrem la nostra total disconformitat amb la composició de la Comissió que es preveu en l’Acord que signem, en la mesura que es restringeix la mateixa “a les organitzacions sindicals que tinguen la condició de representatives en el conjunt del sector públic instrumental de la Generalitat”, ja que l’Acord de 2016.06.17 del Consell, que la fa possible, no dóna peu a aquesta restricció, calculant per la nostra part que la representació sindical en la present Comissió s’ha de possibilitar a totes les organitzacions amb representació al Sector”

Per altra part, en l’acte de constitució, Intersindical Valenciana va demanar el conseller Soler i la consellera Bravo la destitució del director de l’empresa pública VAERSA per vulnerar el dret de la negociació col·lectiva i la llibertat sindical. A més, també van criticar la negativa del Consell a respectar els drets laborals de l’antiga plantilla de RTVV en la nova llei de creació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.




Deixa un comentari






  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.